Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince Merkez Kadırga rampasında araçlara yönelik lastik uygulaması yapıldı.

1 Aralık itibariyle başlayan kış lastiği uygulaması 1 Nisan tarihi itibariyle sona ermesiyle birlikte yaz lastikleri ile ilgili araç sürücülerini bilgilendirmek ve algı oluşturmak amacıyla trafik uygulaması yapıldı.

Trafik Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Erhan Özbakan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada;

"Yol kullanıcılarının trafik güvenliğini sağlamak amacıyla trafik ekiplerimiz tarafından günün her saati uygulamalarımız devam etmektedir ve edecektir. Kış aylarında yollardaki karlanma ve buzlanmanın olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak amacıyla başlatılan kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2018 tarihi itibariyle sona ermiştir. Araç sahipleri ve sürücülerinin kış lastiğine vermiş olduğu önemi aynı şekilde yaz lastiklerine de vermesi gerekmektedir. Otomobil, kamyonet, minibüs sınıfı araçlarda standart diş derinliği en az 1.6 milim olmalıdır. Konu ile ilgili tereddüte düşen vatandaşlar trafik denetleme personelimizden veya en kötü ihtimalle diş derinlikleri vasıtası ile lastikçilerden yardım alabilirler" dedi.

Editör: TE Bilisim