Ak Parti Ereğli Belediye Başkan'ı Hüseyin Uysal'ın partiden istifa etmesinin yankıları sürüyor, İstifanın ardından ilk kez konuşan Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Hamdi Uçar ve Polat Türkmen adaylık sürecindeyken Uysal hakkında olumsuz düşüncelerinin olmadığını söyledi.

Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar, Hüseyin Uysal’dan böyle bir şey beklemiyordum diyerek, "Açıkçası istifa edeceği yönünde bir beklentim yoktu. Hüseyin Uysal'dan böyle bir şey beklemiyordum. Daha önce milletvekillerimizle birlikte Uysal'a yapmış olduğumuz ziyaretler nezaket ziyaretleri idi. zaten belediye başkan adaylık süreci, devam eden bir süreçti o zaman. Genel merkez belediye başkan adaylarıyla ve mevcut belediye başkanlarıyla ilgili yapmış olduğu çalışmalarla kanaatini vermiş idi. Bu genel merkezin kendi inisiyatifinde olan bir süreçti. Biz elbette ki mevcut aday adaylarının hepsini potansiyel belediye başkan adayı olarak gördüğümüzü her defasında dile getirdik. Tabi bir kişi aday olarak açıklanacak idi. Daha önce ilçe başkanlığı yapmış, teşkilatlarımızdan bir arkadaşımız üzerinde genel merkezimizin kanaati oluşmuş. Bu arkadaşımız açıklandı. Tabi mevcut belediye başkanı arkadaşımız daha önce teşkilatlardan olmadığı halde belediye başkanı olarak seçilmiş, kendisi ile bir dönem hizmet edilmiş. Ancak kendi isminin açıklanmayınca da böyle bir reaksiyon göstermesi, böyle bir tepki göstermesi, siyaset adabına uyan bir hareket olmadığını düşünüyorum. Umuyorum bu hatasından vazgeçer. Çünkü beş yıl beraber çalıştık. Verdiği karar saygı duyuyorum ama siyasi etik açısından doğru olmadığını söylüyorum. Ben kendisiyle adayların resmi olarak açıklandığı akşam bir görüşme yaptım. Kendisinin yapmış olduğu açıklama ile kızgın olduğunu gördüm. Olayın sıcağı sıcağına böyle bir karar almasının, böyle bir açıklamada bulunmasının doğru olmadığını, biraz sakinleşmesi gerektiğini söyledim. Çünkü her adaylık döneminde bunlar olabiliyor. İnsan tepki gösterebiliyor. 'biz beş yıl boyunca beraber yürüdük, belediye başkanlığımızı yaptınız, hemen böyle bir tepki vermeyin. Çeşitli kademelerden çeşitli yerler oluyor. Oralarda görevlendirilebilirsiniz.' dedim. Ben böyle bir tepki göstermesine şaşırdım. Hüseyin bey soy ismi gibi çok uysal, ağır başlı bir arkadaşımızdı. Neden böyle bir karar verdi onu da anlamış değilim. Bizim milletvekilleri olarak Hüseyin Bey ile ilgili olumsuz bir kanaatimiz yok idi."dedi.

AK Parti Milletvekili Polat Türkmen ise; "İstifasından önce aradım, görüştük, sohbet ettik. Olan olayları zaten biliyor, onları anlattık. Şikayet değil de olayları anlattık, konuştuk, dertleştik. Herhangi bir şey yoktu. Benim de meclisi bitirip buraya geleceğimi söyledim. Cuma günü geleceğimi söyledim. ben gelmeden önce istifa ettiğini duyurdu. tabi kendi kararıdır ona itirazımız olamaz.

Hür iradesiyle bize geldi, biz aldık bağrımızı bastık. Ereğli'ye hizmet ettik, uğraştık hep birlikte. Şimdi ben yokum diyor o kendi verdiği karar. keşke öyle yapmasaydı oturup konuşsaydık. En Önemlisi, samimiyetle söyleyeyim; dava adamlığı kolay iş değil. Dava adamı olmak demek hedefleri olmak demek. Çok önemki meselelerdir. ben varsam varım, yoksam yokum ile olacak olaylar değildir. Kimseyi suçlamak için söylemiyorum. Milletten daha kıymetlisi yoktur." dedi.

Editör: TE Bilisim