Pazarda Marul ve ıspanak satarak 2 oğlunu evlendirip 2 katlı ev yapan Sezaver Alcan, boş zamanlarında bakır toplayarak geçimini sağlıyor.
Alcan, ‘damlaya damlaya göl olur’ diyerek şunları söyledi;
“Yıllar önce inek bakıyordum. Komşum ahırımı yıktırdıktan sonra üzüntümden evde duramadım. Sonra pazarcılar başladım. Pazardan kazandığım parayla iki tane oğlumu evlendirdim iki katlı ev yaptım. Pazarcılık yapıyorum ama on marul, on maydonoz, on soğan yani ufak yollu satışlar yapıyorum. Damlaya damlaya göl oluyor. Mevsimi olması nedeniyle fazla satış yapamıyorum. B
akırları toplayarak satıyorum. Eski elektronik eşyaları toparlıyorum onları satarak para kazanıyorum. Şu anda bakıldığında eski fiyattan sata biliyorsun ama eskiden Bartın’daki fiyat ne kadarsa o fiyattan yukarı mal satamıyorduk. Ama şimdilerde satış serbest. Yeşillik almadığım zamanlarda kestane satıyorum. Çocuklarımın ihtiyaçları olduğu zaman kendilerine maddi anlamda destekte bulunuyorum. Eşimden kalan emekli maaşını çocuklarıma veriyorum. Ben de burada pazarcılık yaparak geçimimi sağlıyorum.”
Editör: TE Bilisim