Yaklaşık bir buçuk yıl önce Zonguldak'ta inşaat sektörüne giren Yavuz Şahin, iddialara göre Rüzgarlımeşe Mahallesi'nde yapılacak olan kooparatif için vatandaşlardan para toplayarak sırra kadem bastı.

Ardından, inşaatta bulunan üyeler mağdur olduklarını belirterek Camlı Köşk'te bir basın açıklaması düzenledi.

Üyeler adına temsili bir konuşma yapan Bayram Varol, sözde müteahhit olan Yavuz Şahin tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek şunları söyledi;

"Rüzgarlımeşe Mahallesi'nde bulunan Esefa yapı inşaat şirketinin sahibi Yavuz Şahin, hepimizi mağdur etmiştir. Müteahhit zannettiğimiz birinin mağduruyuz. Bundan yedi-sekiz ay önce bizlere bir takım sözleşmeler yapıp senet alıp evlerimizi yapacağını taahhüt etti. Ancak ortadan kayboldu, kendisinden ne bir haber alabiliyoruz ne bilgi alabiliyoruz ne de ulaşabiliyoruz. Bu anlamda kendisine vermiş olduğumuz bir takım senetler vardır. Ama ikinci ve üçüncü şahısların da kullanılması söz konusu olduğundan endişeliyiz. Evlerimiz yapılmadığı gibi bir de senetlerimiz elinde kalmıştır. Bu anlamda mağduriyetimiz vardır. Bu mağduriyetimizi gidermek için hep birlikte uğraşıyoruz. Bizi duyan yetkililerden mağduriyetimizin giderilmesinı istiyoruz. Hukuksal anlamda dilekçelerimizi verdik müracaatlarımızı yaptık. Şahıs sözleşmelerimizi alarak ortadan kaybolmuştur. Yavuz Şahin isimli vatandaş bizlere ev yapma vaadi vererek ortadan kayboldu. Bu inşaatların, bu şantiyenin de geçmişi biraz kirlidir. Geçmişte Nevzat Odabaş tarafından kurulan bu şantiye batırılmış, Muhammet Kırak isimli şahısla devredilmiştir. 150 dairelik bir alanda sadece iki blok bitirilmiştir. Diğerleri daha yapılmamıştır. Toplamda 60 kişi mağdur edilmiştir. Hak arama mücadelesie başladık hep bir araya geldik. Belediye Başkanından, Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, Baro Başkanından yardım bekliyoruz."

Editör: TE Bilisim