Deniz otelde yapılan toplantıya, Kozlu merkez, çevre ilçeler ve köylerden çok sayıda madencinin katılımıyla gerçekleşti. Miting havasında geçen toplantıya yaklaşık 600 madenci katıldı.
Şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşının okumasının ardından başlayan toplantıda konuşan Özdemir ve ekibi tek tek söz alarak yapacaklarını ve fikirlerini dile getirdiler.
Seçimin her iki taraf için hayırlısı olmasını ve kardeşlik içerisinde güzel bir adil seçim geçirilmesini dile getiren Ramazan Özdemir, konuşmasında şunları söyledi:
"Öncelikle Pazar gününü ailesi ile geçirmek var iken bizleri desteklemek amaçlı büyük bir fedakarlık yapıp bizlerin misafirleri olarak gelen siz sevgili dostlarım başta olmak üzere, gelmek isteyip te gelemeyen arkadaşlarımızı tüm madenci kardeşlerimi şahsım ve ekibim adına teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Bilindiği üzere Genel Maden İşçileri Sendikası 11. dönem taban delege seçim süreci içerisinde bulunmaktayız. Kazananın her zaman maden işçisi olacağı bir hizmet yarışı olarak gördüğümüz bu seçimlerin başta biz maden işçilerine, Sendikamıza, TTK kurumumuza, Zonguldak'ımıza ve tüm işçi sınıfımıza hayırlara vesile olmasını diler, Tüm havzada seçimlere katılan bütün ekiplere başarılar dilerim."

"KOZLU BÖLGEMİZ BİR TAKIM YANLIŞLAR YÜZÜNDEN GMİS'DE TEMSİL EDİLEMEDİ"

"En büyük 2. üretim bölgesi olan Kozlu bölgemiz maalesef yapılan bir takım yanlışlar yüzünden GMİS Merkez yönetiminde temsil edilememiştir. Bir dönem GMİS Kozlu Şube Teşkilat Sekreterliği, yine bir dönem Amelebirliği yönetim Kurulu üyeliği yapmış olmanın verdiği tecrübe, deneyimim ve de en önemlisi siz işçi arkadaşlarımızın göstermiş olduğu teveccühle GMİS Merkez yönetimin Adayı olarak yola çıkmış bulunmaktayım. Seçimi Allah nasip ederde kazanırsak Kozlu'muzun Genel Merkezdeki hakkettiği yerinden kimsenin zerre şüphesi olmasın. İçinde bulunduğumuz bu seçim döneminde kısır döngülerin ve kişilerin değil; sorunlarımızın ve çözüm yollarının konuşulması gerektiğini her fırsatta dile getirdik. Maalesef gerek geçmişten gelen gerekse günümüz şartları içerisinde oluşan ve çözüm bekleyen bir sürü sorularımız bulunmaktadır."

"KIRMIZI ÇİZGİMİZ'DEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

"Kıdem tazminatlarımızın ve TTK kurumumuzun özelleştirilmesinin konuşulduğu bu dönemde kıdem tazminatlarımız ve özelleşmeye karşı durumumuz kırmızı çizgimiz olup asla taviz vermeyeceğiz. Yerüstü ( harici ) olarak çalışan işçilerimizin kamu çalışanları içerisinde en düşük ücret alan kesim olarak durumlarının ivedilikle gözden geçirilip gerekli düzeltmeleri yapılabilmesi ve Cumartesi tatili konusu önceliklerimiz arasındadır. Eşit işe eşit ücret olmazsa olmazımız olup; bu durumdan en fazla etkilenen KPSS yer üstü olarak işe giren kardeşlerimizin sorunlarının acil çözümü için en azami gayret sarf edilecektir. İş yeri temsilcilik kavramını sözde değil 'öz'' de temsilcilik olarak yeniden dizayn edip iş yerlerimizde olan her türlü sorun ve sıkıntılarımızı sizlerin önerileri ve görüşleri doğrultusunda ivedi bir şekilde çözmek istemekteyiz."

"SİZLERİN GÖZÜ,
KULAĞI VE YÜREĞİ OLMAK İSTİYORUZ"

"Delege-üst kurul- yandaş ayrımı yapılmaksızın tüm işçi arkadaşlarımıza seminer verebilmek, sendikamızın imkan ve olanaklarından tüm işçilerimizin ayırt etmeksizin yararlandırabilmek başlıca hedeflerimizden birkaçı olup; Sizlerden gelen istek ve önerilerine kulaklarını tıkayan değil; aksine sizlerin gözü, kulağı ve yüreği olmak istiyoruz. Vatanı ve ekmeği için gerektiğinde canını hiçe sayan siz dünyanın en zor işini yapan madencilerin hakları için ve gerektiğinde bizlerde canlarımızı sizlere feda etmeye hazırız. Hizmet adına çıkmış olduğumuz bu yolda bizlere desteğinizin tam olduğu inancı ile seçimlerin tekrar hepimize hayırlı olmasını diler. Tüm madenci kardeşlerimize tüm ekibimiz adına huzurlu, kazasız belasız çalışmalar dileriz".

ÖZDEMİR VE EKİBİNİN GÖREV LİSTES ŞÖYLE:

GMİS Merkez Yönetim Adayı: Ramazan ÖZDEMİR
GMİS Kozlu Şube Başkanı: Osman KARA
GMİS Kozlu Şube Sekreteri Adayı: Mehmet İNAL
GMİS Kozlu Şube Mali Sekreter Adayı: Mehmet YELKENCİ
GMİS Kozlu Şube Eğitim ve Teşkilat Sekreter Adayı: Tamer GÜVEN

Editör: TE Bilisim