Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Derneği Zonguldak İl Başkanı Sinan Toprak, Cumhuriyet Savcılığına verilen dilekce hakkında açıklamada bulundu.

Toprak, "2015 yılında Diriliş Başkanları Derneği ismiyle Hasbünallah diyerek yola çıkan ve daha sonrada ismini Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Hareketi olarak değiştirilen derneğimizin kurucu Genel Başkanı Uluslararası Tahkim Hakimi sayın Hasan Türksel' dir. Derneğimiz İstanbul'da kurulmuştur ve şuan genel merkezi Ankara' dadır.

"OSMANLI KÜLTÜRÜNÜ UNUTTURMAYACAĞIZ"

Derneğimizin kuruluş amacı unutulan ve unutturulmaya çalışılan Osmanlı kültür ahlak ve medeniyetini tekrardan genç neslimize hatırlatmaktır. Diriliş Başkanları misyonunu tamamlamış ve kuruluşumuzun ismi İslam' ın ilk öğretmenlerinden olan Asım bin Sabit' ten esinlenerek Fikr-i Asım olarak değiştirilmesi Genel Merkez kararı ile uygun görülmüştür. İstiklal marşımızın şairi merhum Mehmet Akif' in dediği gibi Asımın nesli diyordum ya nesilmiş gerçekten çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek sözlerinden esinlenerek Asım' ın neslini ayağa kaldırmak için var gücümüzle çalışacağız.

"DEVLETİMİZDEN MADDİ VE MANEVİ BEKLENTİMİZ YOKTUR"

Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Hareketinin hiçbir ferdinin makam ve mevki beklentisi yoktur ve olmayacaktır. Ne devletimizden nede milletimizden maddi ve manevi hiçbir beklentimiz yoktur ve olmayacaktır. Derneğimizin ismini kullanarak nemalanmaya çalışan her kim olursa olsun en yakın Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunmanızı önemle rica ederiz.

Bizler tamamen devletimizin bekası, milletimizin huzuru, tüm Müslüman aleminin barış, huzur ve refah ortamında yaşaması için çalışan ve çalışmaya devam edecek olan bir Sivil Toplum Kuruluşuyuz.

Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Hareketimizin kırmızı çizgileri vardır ve bu çizgilerimizi ihlal eden her kim olursa olsun ihtar ve uyarı verilmeksizin görevine son verilir.

Her zaman ilklere imza atan bir kuruluş olarak gene bir ilke imza atarak Cumhuriyet Savcılığına derneğimizin incelenmesi için kendimiz dilekçe vererek ne kadar şeffaf bir kuruluş olduğumuzu tüm kamuoyuna arz ederiz" dedi.

Editör: TE Bilisim