Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde yalnız yaşayan ve evinde vefat eden Uğur Ergüllü adlı vatandaşın naaşının, sahipsizlikten 1 aydır evinde kaldığı belirtildi.

Bölgede yaşayan Türkleri derinden etkileyen bu acı son, Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde yaşandı.

Zonguldak nüfusuna kayıtlı ve 1948 Uşak doğumlu olduğu öğrenilen Uğur Ergüllü adlı vatandaş, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Gelsenkirchen şehrinde Günnigfelderstr, 3 adresinde ikamet ediyordu. Evinde yalnız yaşadığı tahmin edilen vatandaşın öldüğü ve bir aydır cenazesinin evinde beklediğini, defin işleri ile ilgili haberdar edilen Ruhr Cenaze firması duyurdu.

Ruhr Cenaze firması öncülüğünde, bölgede bulunan bazı cami dernekleri, cenazesi ortada kalan Uğur Ergüllü'nün varsa akrabası, tanıdığına ulaşabilmek için durumu sosyal medyadan duyurmaya başladı. Herhangi bir tanıdığı, yakını, arkadaşı bulunmaması halinde Uğur Ergüllü'nün cenazesi, kent yetkilileri tarafından yakılabilir ihtimali üzerine bölgedeki Türkler ve NRW Gündem Gazetesi duyurular yaptı.

AİLESİ YOK ARKADAŞLARI BULUNDU

Evinde vefat eden ve sahipsiz olan Uğur Ergüllü adlı vatandaşın cenazesi ortada kalmasın diye Ruhr Cenaze firması, büyük bir gayret gösterdi. Varsa ailesi, tanıyanı, arkadaşları diye yapılan duyurular sonuç verdi ve merhumun arkadaşları bulundu.

Ruhr canaze firmasından Ahmet Uçarat telefonla bize ulaştı  ve Uğur Ergüllü'nün cenazesi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Uğur Ergüllü'nün Almanya'da Ailesi, akrabası kimsesi yokmuş. Büyükleri de, Türkiye' de vefat etmiş sadece yaşlı övey annesi sağ, haberdar edildi, ama cenaze için buraya gelme durumu yok.

Rahmetli Uğur Ergüllü'nün Gelsenkirchen' de yaşayan arkadaşları bulundu. Merhumun, geçmişte arkadaşlarına Almanya'da defnedilmesini istediğini söylemiş. Çok önceden şehirde Uğur Ergüllü, Türklere Almanca tercümanlık yapıyormuş, böyle bilgiler elimize ulaştı.

Münster Başkonsolosluğu’nun da devreye girmesiyle, Uğur Ergüllü'nün cenazesi, pazartesi günü Gelsenkirchen-Horst Mevlana Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından aynı şehirde Müslüman mezarlığında defnedilecek. Şehir idaresinin resmi işlemleri nedeniyle cenazenin defni pazartesi' ye kalıyor, Bizim elimizde olan birşey değil. Uğur Ergüllü'nün acı ölümünü duyan ve sorumluluk gösteren herkesten Allah razı olsun. “

Editör: TE Bilisim