İl Genel Meclisi Ekim ayı 5. ve son birleşimi Meclis Başkan Necdet Karaveli Başkanlığı'nda yapıldı.

Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanmasıyla başladı. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığı'nda süren toplantıya, İl Genel Meclisi Üyeleri ile Daire Müdürleri katıldı.

Ekim ayı 5. birleşimi gündem maddesinde yeralan, ilimizin Kültürel, doğal varlıklarının korunması, turizme kazandırılması amacıyla, Sayın Valimizin talimatları uyarınca İlimiz Merkez İlçeye bağlı Orta Kapuz ve Eski Tersane kıyı bölgesinde ki mevzuata aykırı yapılar yıkılmış olup, bölgenin turizme kazandırılması, tekrar halkın kullanımına açılabilmesi ve modern bir görünüme kavuşturulabilmesi amacıyla mülkiyet ve vaziyet plan bilgileri bulunan yerlerin izin, irtifak, kiralama v.b. iş ve işlemlerin başlatılabilmesi için, İl Özel İdaresi Kanununun 6. maddesi uyarınca 2018 yılı ek yatırım programına alınması ve Kanununun 64. maddesi uyarınca ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gerekli protokollerin yapılması hususunun görüşülecek.

İlimiz Kozlu İlçesi Saka Köyünde Mülkiyeti Hazineye ait 115 ada, 18 parselde kayıtlı 1.314 m² taşınmazın, köyün sosyal tesis, köy konağı ve diğer bina ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, köy tüzel kişiliğine tahsis veya devrinin yapılarak, 2018–2019 yatırım programına alınması ile ilgili Eğitim Kültür ve Sosyal İşler, İçişleri ile Köylere yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 9 – 19 – 19 sayılı raporlarının görüşülecek.

Orta Kapuz Meclis Üyelerinin oyları ile ek yatırım programına alındı. Turizm amaçlı kullanıma açılması anlamında 2019 yılı Haziran ayına kadar bitirilmesi hedefleniyor.

 

Editör: TE Bilisim