Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ve Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile 3-9 Kasım ayı Organ Bağış Haftası kapsamında öğrencileri organ bağışının önemi anlatıldı.

Gençlik Merkezi'nde düzenlenen seminere Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, İl Sağlık Müdürlüğü Organ Bağış İl Koordinatörü Dr. Emin Palancı ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Zonguldak Gençlik Merkezi'nin, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını Gençlik Merkezi Müdürü Hakan Yüksel yaptı. Yüksel; "Bizler Gençlik Merkezi ailesi olarak gençlerimizi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayata bakış açılarını sağlamak için bu organizasyon içerisindeyiz. Organizasyon kapsamında her 3-9 Kasım tarihleri arasında organ bağışı ve nakli haftası kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde burada bu konferansı düzenliyoruz. İnşallah hayata karşı bakış açımızda ufakta olsa bir değişiklik olur. Sizlere farklı bir katkı sağlamış oluruz. Burada aynı zamanda organ nakli yapan bir arkadaşımız var. O sürede sizlere yaşadıkları ve hissettikleriyle ilgili sizlere kısa bir bilgilendirmede bulanacak. Burada yapılan sunum ve ardından sizlere yapılacak açıklamada organ bağışının ne kadar önemli olduğunu ve hassasiyetle davranmanız konusunda çok şeyler öğreneceksiniz. İnşallah sizlere güzel katkısı olur."

Ardından slayt gösterisi eşliğinde sunumu gerçekleştiren Dr. Hatice Tekin, organ bağışı ile ilgili öğrencileri bilgilendirerek; "Organ bağışı ne demek, ya da ben hangi organlarımı nasıl bağışlayabilirim? Organ bağışlamam için hangi işlemi yapmam gerekiyor? Hangi durumda organ başlanabilir? Bu soruların cevabını burada bulacağız. Hayatta iken kendi iradesiyle organ başlayacak kişinin organlarının, hastalığı sebebiyle organ nakli ihtiyacı olan kişiye nakledilmesidir. Organ nakli, vücutta görevini yerine getiremeyen bir organın bulunmasıdır. Bu yaşayan kişiden ya da kadavradan organın cerrahi işlemle nakledilmesidir. Beyin ölümü ile bitkisel hayat arasında fark vardır. Bitkisel hayat beyin fonksiyonlarının azda olsa devamıdır. Beyin ölümü ise fonksiyonların tamamen kaybolmasıdır" dedi.

Editör: TE Bilisim