Zonguldak Valisi Ahmet Çınar 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve Gençlik ve Spor bayramı kapsamında bir kutlama mesajı yayınladı.

Çınar gençlere bir çok tavsiyelerde bulunduğu mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919' da Samsun' a çıkışıyla başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti' nin kuruluşuyla taçlanan istiklal mücadelemizin 99. yılını idrak etmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz.  Ancak Gazze'de yaşanılan insanlık dışı katliamlar ve yurdumuzun muhtelif yerlerinde devam eden terör eylemleri sonucu kaybettiğimiz gençlerimiz, şehitlerimiz nedeniyle buruk bir 19 Mayıs'ı idrak etmekteyiz.  Şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Güçlü Türkiye'nin gururu, umudu gençler!

Bugün Ortadoğu' da yaşananlar, 1919' dan önce yurdumuzda yaşanmaktaydı.  Kan, gözyaşı, işgaller yurdumuzun dört bir yanını sarmıştı. Millet fakirliğe, cahilliğe itilmiş, fırsat kollayan düşmanlar tarafından vatan topraklarımıza göz dikilmişti. İşte vatan topraklarımıza göz dikenlere karşı Türk milleti 19 Mayıs'ta, emsaline az rastlanır destansı bir cesaretle yeniden bir olmuş, yeniden topyekûn mücadele etme inancını kazanmıştır. Bu uğurda aziz Türk milleti kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla; canını ve canından çok sevdiklerini feda ederek bu destansı mücadeleye girmeyi kutsi bir vazife addetmiş, vatanını seven elinde avucunda, köyünde bucağında işe yarar ne varsa Mehmetçiğe vermiştir. Bu büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, siz gençlerimize emanet edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, Türk gençliğinin üstün gayret ve çalışmaları sayesinde 2023, 2053 ve 2071 yılları için konulan hedeflere emin adımlarla ilerleyecek ve güçlü bir ülke olarak dünyada saygın ve kalıcı yerini alacaktır.

Dünyamız her gün hızla değişirken, ülkemiz hızla güçlenirken, gençlerimizi geleceğe donanımlı ve eğitimli hazırlamak, onlara en iyi imkânları sunmak  bizim en öncelikli  görevlerimizdendir.

Ülkemiz kalkınıyor, büyüyor. Bu milli bilinç ve irade bu millette olduğu sürece ülkemiz şüphesiz daha da güçlenecek ve zorlukların üstesinden hızla gelecektir. Ancak gelecek nesiller mutlu olacak mı? İşte mutluluğun anahtarı hiş şüphesiz sanattadır, spordadır, milli manevi değerlerimizdedir.

Sevgili Gençler!

Sanatla ilgilenin, sporla ilgilenin, kitaplar okuyun, teknolojiyi faydalı kullanın, büyüklerinizi sayın, küçüklerinizi sevin, kendinizi her yönüyle geliştirin. Artık geleceğe yön veren bir Türkiye var. Şüphesiz ki, bu değerli emaneti; Türkiye Cumhuriyeti' ni sonsuza kadar korumak ve gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak en önemli görevinizdir. Gazi Mustafa Kemal'in şu sözünü unutmayın ve sık sık tekrar edin. "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır."Kendinizi bu bilinçle yetiştirmeli ve geleceğe güvenle bakmalısınız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve siz değerli Zonguldaklılar' ın 19Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 99. Yıl dönümünü kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."

Editör: TE Bilisim