ÖZEL İÇERİK

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal Elmas TV'nin haberi üzerine İstanbul'dan telefonla yaptığı açıklamada özetle; "Mantarlı İnşaat'ın yaptığı binayla ilgili elimize gelmiş bir mahkame kararı yok. Gelip de uygulamadıysam belediye başkanlığını bugün bırakmaya hazırım. Yazıdan haberimiz var ancak bize gelmiş bir karar yok. Bu kararda durdurulma gerekçesiyle ilgili daha önce karar veren mahkemenin yetkisizliği vurgulanmış. Kendi binamızla ilgili de bir usulsüzlük yok. Hakkımızı hukuk yoluyla arıyoruz" dedi.  

 

HABER NEYDİ?

Zonguldak'ın Filyos İlçesi Belediye Başkanı Ömer Ünal'ın ortak olduğu şirkete ait olan ve kumsal üzerine yapılan altı katlı binanın 2 katının yasalara aykırı olarak yapıldığı belirlendi. Binanın imara aykırı olduğu gerekçesiyle açılan davada mahkeme bilirkişi incelemesi istedi. Bilirkişi raporunda "4 kata kadar verilen iznin basmak yapılarak artırılmasının şehircilik planlama esaslarına aykırı olduğu" vurgulandı. Zonguldak İdare Mahkemesi bilirkişi raporu ardından dava sonuçlanana kadar bina ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

YENİ BİNA HIZLA DEVAM EDİYOR
Başkan Ömer Ünal'ın binasıyla ilgili tartışmalar devam ederken ikinci bomba patladı. Zonguldak İdare Mahkemesi bilirkişi raporuna rağmen davaya konu olan Derya Resort ile aynı sırada Mantarlı İnşaat tarafından başlatılan bina hızla devam ediyor.
Olayın perde arkasında ise ilginç gelişmeler var.
Buna göre.
Mantarlı İnşaat tarafından yapılan çok katlı binanın durdurulması için dava açıldı ancak Zonguldak İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma talebi reddedildi.
İkinci başvuru ise Belediye Başkanı Ömer Ünal'ın ortağı olduğu Derya Resort'la ilgili tedbir kararı ve ilgili haberlerin ardından yapıldı. Mahkeme ikinci başvurunun ardından itirazı kabul ederek inşaat ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

KARAR NEDEN UYGULANMIYOR?
Karar taraflara tebliğ edileli 16 Ekim itibariyle 10 gün olmasına karşın Ömer Ünal kararı uygulamaya yanaşmadı. İddialara göre kararı öğrenen Başkan Ömer Ünal, bürokratik ve hukuki yönden süreci durdurmanın yollarını aramaya başladı. Kararı masasında beklettiği öğrenilen Ömer Ünal'ın bu yaklaşımı karşısında demir ve inşaat maliyetleri nedeniyle üç kişinin çalıştığı inşaatın birden bire hızlanması ise dikkat çeken başka bir detay.

YARGIDAN KAÇIRMA GİRİŞİMİ!
4-5 gün öncesine kadar 3 kişinin bulunduğu inşaatta çalışan sayısı 30'u geçti. Fotoğraflara da yansıyan bir başka detay de Mantarlı İnşaat tarafından projelendirilen ve inşaatın konumuyla ilgili. Çok katlı binanın Başkan Ünal'a ait ikinci Derya Resort'un manzarasını kapatmayacak şekilde yapılmış olması.
Başkan Ömer Ünal'ın inşaatı durdurmayarak firmaya zaman kazandırdığı ve bu sürede inşaatın tamamlanmasına fırsat verdiği iddia ediliyor. Başkan Ünal'ın iddialarla ilgili bir açıklama yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim