24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Valilik binası önünde Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek tarafından çelenk sunuldu. Ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

Törene, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Siyasi Parti temsilcileri, Kamu Kuruluşlarının Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ve Daire Müdürleri katıldı.

Günün anlam ve önemini değerlendiren Belediye Başkanı Akdemir, Öğretmen camiasının Vatana en iyi evlatlar yetiştirmek adına bütün gücünü bütün enerjisini harcayan bir kitle olduğunu belirterek; "Vatan sevgisini bayrak sevgisinii alıyoruz tabiki öğretmenlerimizden. Atatürk sevgisini genç beyinleri aşağılayan öğretmenlerimizdir. Bu anlamda önemi çok büyük güç. Öğretmenler insanları hayata, Vatana, millet sevgisine hazırlıyor.
Çok büyük önem arz eden bu önemli günü yürekten kutluyorum."

Kendisininde Öğretmenlikten geldiğini ifade eden Akdemir; "ÖğretmenlikBenim müthiş haz aldığım bir konuydu ve özlüyorum."

Öğretmenlik mi? Başkanlık mı ? Sorusuna yanıt veren Akdemir; "Belediye ayrı bir hizmet birimidir. Bizim Zonguldak'a bir vefa borcumuz vardı ve bu vefa borcunu hizmet edebilmek için kabul ettik. İnşallah yerini bulacaktır diye düşünüyorum" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek; "Mutlu bir gün gerçekten sevinçliyiz. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Okumanın yaşı yok eşikten mezara kadar bir şeydir. Ben de bir sınıf öğretmeni olarak hala Öğrencilerimi özlüyorum. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilisim