Zonguldak Kız İlköğretmen okulu mezunları derneği tarafından öğretmen okullarının 170. kuruluş yıldönümü nedeni ile Valilik önü Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından emekli öğretmenler hep birlikte öğretmen marşı söyledi.

Törene, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in yanı sıra çok sayıda emekli öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kız ilk öğretmen okulu mezunları adına bir açıklama yapan Emekli öğretmen Şükran Karaaslan şunları söyledi.

" Her yıl böyle bir etkinlikte bir araya gelmek beni çok mutlu ediyor. 16 Mart'ların en önemli yanı Atatürk'ün milli eğitim politikasının ne kadar önemli olduğunu savaş meydanlarında bile öğretmenlerle bir toplantı yaparak Türk eğitim sisteminin temellerini atmaya başladığını görüyoruz. Atatürk, Çağdaş, Laik ve Demokratik düzeni inanmış ve geleceğe güvenle bakan Aydın düşünceli sorgulayan ve biat etmeyen kişilik sahibi vatandaşlık şuuruna sahip gençler yetiştirmek istiyor. Atatürk diyor ki, öğretmenin görevi sadece alfabe öğretmek değildir. Bunun böyle olmadığını halkımıza öğretmek ve beni benimsetmek için elinden ne gelirse yapmaya çalışmıştır. 21. yüzyıla geldiğimizde hala ortaçağ kalıntılarını silememişsek bu ülkeden biz ve hala bir şeyler için korkuyorsak geriye döneceğiz diye demekki Atatürk'ü yanlış anlayıp dediklerini sürdürememiş izdir. Dilerim ki çok geçmeden laik eğitimin önemli olduğunu kavrar ve emekli olsanız bile sizlerin genç öğretmenlerin görevinin bitmediğini tekrar tekrar hatırlarsınız."

Editör: TE Bilisim