Tüketici Hakları Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, öğrencilere ev kiralayan ev sahiplerine, esnafa ve yöneticilere çağrıda bulundu.

Topaloğlu, Öğrencilere ev kiralayan ev sahiplerine, esnafa, yöneticilere seslenerek şunları söyledi;

"Kentimiz sanayi ve iktisadı açıdan gerilerken, Kentimiz yaklaşık 40 bin Üniversite öğrencisi ile bir öğrenci kenti olmuştur. Kentimize ülkenin hemen ilinden, Değişik ülkelerden Öğrenci öğrenim görmektedir, Ne yazık ki bu durumu kentimiz lehine kullanmaktan çok uzağız.
Kiralık ev sahiplerine sesleniyoruz Yurtların yetersizliği nedeniyle Öğrencilerimize yüksek fiyattan ev kiralamayın.
Özel yurt sahipleri Öğrencilerden çok yüksek fiyatlar istemeyin bu öğrenciler daha çok bizler gibi yoksul aile çocukları bunları kazıklamaya çalışmayalım.
Esnafımız ticaret erbabımız Öğrencileri kazıklamaya kalkmasın onlara gerekli kolaylıklar indirimler sağlansın. En temel görev yerel yönetimlere düşmekte defalarca yazmamıza rağmen Kente gelen öğrenciler için yerel yönetimler hiç bir adım atmamaktadır. Yerel yönetimler öğrencilere sosyal açıdan destek olsun barınma konusunda destek olsun yoksul çocuklara burs ve benzeri yardımlar yapsın ve yapılmasına öncülük etsin. Bu aynı zamanda kentimizin imajı açısından da çok önemli bir kazanım olur.
Başta Valimiz ve Kent yöneticilerine Çağrımızdır. Kente gelen öğrencileri kazıklanmasına izin vermeyin gerekli denetimleri yapın bizler Bizim çocuklarımız Başka kentte nasıl karşılanmasını istiyorsak Onları ve ailelerini burada öyle karşılayalım. Biz dernek olarak elimizden gelen her türlü dayanışmayı göstereceğiz ve bu konuların takipçisi olacağız."

Editör: TE Bilisim