ÖZEL HABER

Zonguldak'ta geçtiğimiz aylarda Kilimli 'de kaçak bir maden ocağında desen derede kömür taşımak için kullanılan vagonun çarpıp üzerine devrilmesi sonucu yaşamını yitiren Erol Akbaba'nın eşi Yonca Ayvaz 2 çocuğu ile yaşam mücadelesi veriyor.

Geçtiğimiz aylarda Kilimli ‘de bir maden ocağında üzerine vagon düşmesi sonucu yaralanan ve vardiyada yanında bulunan madenci arkadaşları tarafından çıkartılan Akbaba, kaldırıldığı Atatürk Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.
Yaşamını yitiren madenci Erol Akbaba'nın eşi Yonca Ayvaz, eşinin maden kazasında öldükten sonra 2 çocuğu ile hayat mücadelesi vermeye çalıştığını ve devletten yardım beklediğini belirterek şöyle dedi;

‘'OĞLUMA BABAN ÖLDÜ DİYEMİYORUM''

‘'O gün eltim Meryem Akbaba ile evde oturuyordum. Eltimin eşi Selahattin Akbabadan telefon geldi. Erol kaza geçirdiğini vefat ettiğini söyledi. İlk önce inanmadım şaka sandım. Sonra şaka olmadığının anlayınca çığlık attım. Kapıları yumrukladım. Hastaneye morga gittim. Doktora eşim nasıl öldü diye sordum. Eşimin iskeleden düşerek geldiğini paçalarından kömür çıktığını ve düşerek ölmediğini anladık dedi. Eşimin kardeşinin polislere verdiği ifadesinde abimin üzerine vagon devrildi şeklinde ifadesi var. Eşimin ocakta olaydan sonra bir saat ölmesini can çekişmesini beklemişler. Sonra arabanın bagajına koymuşlar belli bir yere kadar götürüp ardından ambulansa teslim etmişler. Ardından ocak sahibini denetim serbestlikten bırakmışlar. Bu olayda kimin suçu varsa cezalandırılması istiyorum. Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Erol gibi canlar gitmesin. Benim eşim dağ gibiydi. İki buçuk yaşındaki oğlum ‘anne babam nerde ' diye soruyor. Ben oğluma baban öldü diyemiyorum. Devletimizden yardım bekliyorum. Ocak sahiplerinin tutuklanmasını istiyorum. Maden ocağını daha önce kapatmışlar ancak ocak faaliyetine devam etti. Benim eşim bu ocakta vefat etti. Kaçak ocakların kapatılmasını istiyorum. Bu ocaklar denetlensin. İnsanlar ölüyor. Eşimi maden kazasında kaybettikten sonra kiraya taşındım. Altı aylık olan en küçük çocuğuma sosyal hizmetlerden 510 TL aylık bağladılar. Aylık elime geçen para bin liradır. Bu parayla ben iki çocukla nasıl geçineceğim. Devletten yardım bekliyorum'' dedi.

Editör: TE Bilisim