Milli Eğitim Bakanlığının eğitimde yenilikçi iyi örnek teşkil eden çalışmaların ödüllendirilmesi ve yaygınlaştırılması amacı ile her sene düzenlediği Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri yarışmasında bu yıl Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Şenol Yıldız'ın Hayatın İçinden Fotofen adındaki projesi yaklaşık 5 bin proje içinden seçilerek bakanlık ödülüne layık görülmüştü. Ödül töreni 02 Kasım Cuma günü Ankara'da yapıldı. Aynı gün içinde Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nin de yapıldığı kongre merkezinde yaklaşık 3 bin katılımcı yer aldı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nin açılış konuşmasını yaptıktan sonra ödüle layık görülen proje sahiplerine başarı belgesi takdim etti.
Ödül törenine Zonguldak Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdür Vekilli İsmail Aksoy ile okul Müdürü Üçler Sarıkaya da katıldı.
HAYATIN İÇİNDEN FOTOFEN PROJESİ NEDİR?
Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Şenol Yıldız projeye ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı;"Derslerimizi günlük yaşamla ilişkilendirerek işliyoruz. Eğlenceli hale getirmeye çalışıyoruz derslerimizi. Sınıfta yaptığımız deneyleri, etkinlikleri fotoğraflıyoruz. Günlük haberlerde geçen konuların bir kısmının fotoğraflarını alıyoruz. Öğrencilerimizin evde deney yapmalarını teşvik ediyoruz. Öğrencilerimizle oluşturduğumuz whatsapp grupları ile iletişim halinde oluyoruz ve evde yaptıkları deneyleri arşivliyoruz. Okul öğretmenlerinin bazılarının fotoğraflarını arşivliyoruz. Öğrencilerin okul bahçesinde, sınıfta, koridorda, okulun bilim şenliği gibi aktivitelerinde fotoğraflarını çekip arşivliyoruz. Projede 10 öğrenciden oluşan ekibimiz var. Sonra bu fotoğrafları kullanarak özgün fen yazılı soruları veya fen test soruları hazırlıyoruz. Sorular gerçek hayattan ve gerçek kişilerden oluştuğu için çok dikkat çekiyor ve ilgi görüyor. Soruların üst düzey becerileri ölçen sorular olmasına dikkat ettik. Bazı sorularımızı TIMSS sorularına benzetmeye çalıştık. Bilimsel yöntemlerle bu çalışmanın sonucunda öğrencilerin özgüvenlerinde artış, sınav kaygısında azalma ve akademik başarıda artış görüldü. Kısaca anlattığım bu çalışmayı yaklaşık 10 yıldır her görev yaptığım okulda uyguladım. Hatta bu çalışmayla ilgili 2014 yılında Ankara TED Üniversitesinde ‘Fen Yazılılarına Farklı Yaklaşım' adında meslektaşlarıma sunun yaptım. Bu sene de devam ettirdiğim bu çalışmayı projelendirerek Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Yarışmasına gönderdim"

Editör: TE Bilisim