Zonguldak İl Genel Meclisi Haziran ayı beşinci ve son birleşimi meclis başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılıyor.

Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanmasıyla başladı.

Gündem maddesinde yer alan, Zonguldak limanı sahil şeridi rekreasyon ve çevre düzenlemesi kapsamında yapılması planlanan projeye esas ekte mülkiyet ve kadastral durum bilgileri bulunan yerlerin izin, irtifak, kiralama başlatılabilmesi için İl Özel İdaresi 2018 yılı ek yatırım programına alınması ile ilgili plan ve bütçe, eğitim, kültür ve Sosyal işler, turizim, AR-GE, imar ve bayındırlık, çevre ve sağlık, sanayi ve ticaret ile içişleri komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 15 sayılı raporların görüşülmesi hususu görüşüldü. 

Öte yandan gündem dışı söz alan AK Partili meclis Üyesi İsmet Açıkgöz,Yerel medyaya yansıyan 202 bin TL zimmet haberi ve aynı şekilde 202 bin Tl zimmet üzerine yazı yazan bir gazeteci hakkında dava açacağını belirterek;

"Son günlerde basını ve meclisimizi meşgul eden bir konudan bahsetmek istiyorum. Burada basın mensubu arkadaşlarımız var. Gerçeği yazsınlar. Bu yazıyı bizim çocuklarımız da okuyor. Bizim komisyonlara yönelik kesilen paramızla ilgili yetimin hakkının yenildiğine yönelik, Köydeki vatandaşların hakkının yenildiğine yönelik asılsız iddialar var. Dün geceden beri gözüme uyku girmemiştir. Sayın Genel Sekreter Recep Demirtaş'ın şikayeti ile başlayan bu süreçte yine Genel Sekreterin basına bilgi vermesiyle bu süreç devam ediyor. Burada meclis üyesi arkadaşlarımız yıpratılıyor ve yıpratılmak isteniyor. Ben böyle bir iddia görmüyorum. Şahsım adına ben böyle bir şey zaten tenezzül etmem. Burada yorum ve yorum farkından kaynaklanan ücret kesintilerinin basının yansımasına anlam veremiyorum. Biz hafta sonu çalıştıysak ve hafta sonu paralarımız kesildiyse bunda da bir sıkıntı yok. Biz hafta sonu bedava çalışmış olalım vatana millete. Bunların basına taşınması ve basın mensubu arkadaşımızın Genel Sekreterden bilgi aldım demesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Genel Sekreter burada kendine baksın. Milli Eğitim Müdürlüğü zamanında ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet almak suçundan iddialarla soruşturma geçiren bir arkadaşımızdır. Burada hiçbir arkadaşımız rüşvet suçlamasıyla savcılığa ifade vermemiştir. Herkesi kendi gibi görmesin, haddini bilsin. Kimseyi çıldırtmasın. Meclise saygısızlık yapıldığını, bununla ilgili avukatımla görüşüp yazan gazeteci arkadaş hakkında şikayette bulacağım."


Editör: TE Bilisim