Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, Kozlu Engelliler Derneği'ni kabul etti. Dernek Başkanı İsmail Dilbaz, ziyarette Yılmaz'a engelli bir çocuk ile çekilmiş fotoğrafını hediye etti. Engelli çocuğun yakın zamanda hayatını kaybettiğini öğrenen Başkan Kerim Yılmaz, duygu dolu anlar yaşadı. 
Kozlu Engelliler Derneği Başkanı İsmail Dilbaz, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'ı ziyaret etti. AK Parti hükumetinin engellilere verdiği desteği hatırlatan Başkan Kerim Yılmaz, "Engellilerimiz bizim için baş tacı. Cenabı Allah'ın takdiri ilahisi. Ailelerin sabır gösterdiği katlanmak için her şeyi yaptığı en örnek aile göstergesi. Bir evlada ne kadar bir tahammül gösterebildiğini göstergesi, Tabi toplumların gelişmişlikleri engellerine verdikleri değerle gösterilir. Bu arada güzel bir kardeşimiz 3 dalda derece elde etti, hakikaten tüylerim diken diken oldu. Birincilik ikincilik ve üçüncülük madalyayı bir kişi aldı. Bu kardeşimizin kolları yok. Çok duygulandım. Geçtiğimiz günlerde ampute milli takımımız dünya birincisi oldu. Demek ki çalışınca emek gösterince bunlar oluyor. Gerçekten ülkemizde engelleri tanımayan bir engelliler kulübümüz var. Engelli olanların nasıl başarı getirdiğini görüyoruz. Ülkemiz adına bunlar sevindirici. AK Parti'nin projeleri içerisinde bulunan ve hükumet olduktan sonra bunları hayata geçiren ve bu uğurda en hızlı gelişim gösteren bir çabayı sergiledi ve engellerimize sahip çıktı. İktidarımız engellilerimize çok büyük destek veriyor. Bunun yanı sıra diğer alanlarda da ülkemiz gelişmeye devam ediyor. Ülkemiz sanayi açısından 29'ci ülkeden 17'ye yükseldik. Dünyada tarımda birinciyiz. Tarımda bir sene içinde yapılan destek bu zamana kadar verilmedi. Her şeyde ileri gidiyoruz. Eğitimde sağlıkta ülkemizde iyi şeyler oluyor. Bunlara destek veren Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, milletvekillerimize minnet duyuyoruz. İçeride ve dışarıda yapılan hainliklerine karşı ülkemizin can damarlarına kadar girilmiş hatta Cumhurbaşkanımızın yanı başındaki yaverinin hainlerden olmasına rağmen hiçbir şey olmadı. Milletimizle beraber bu darbe girişimini savuşturduk. Rabbim bir daha yaşatmasın" diye ifade etti.
Engelliler Derneği Başkanı İsmail Dilbaz ise "3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutluyorum. Şüphesiz engellilerimizin meselelerini, sıkıntılarını hatırlamak başarılarının farkına varmak sadece bir günün sınırlarına hapsedilmeyecek kadar önemli. Bununla birlikte Dünyada 1992 yılından bu yana engeli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması haklarını tam ve eşit sağlanması noktasında ciddi bir farkındalık oluşturuyor. Ülkemiz nüfusunun yüzde 13'ünü engelli kardeşlerimizden oluşuyor. 3 Aralık dünya engeliler gününün dolayısıyla milletçe engelli konusu karşısında daha sorumlu bilinç ve duyarlı olmak zorunda olduğumuzu bir kez daha altını çiziyoruz" şeklinde konuştu.
Ziyaretin anısına Dernek Başkanı İsmail Dilbaz, Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'a daha önce engelli bir çocuk ile çektirdiği fotoğraf tablosunu hediye etti. Fotoğrafı görünce yaşadığı anıyı hatırladığını ifade eden Başkan Yılmaz, sonraki süreçte engelli çocuğun yaşamını yitirdiğini öğrenince duygu dolu anlar yaşadı. Yılmaz, fotoğraf için Dilbaz'a teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilisim