Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, 13 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilen ve Sağlık Bakanlığı’nın planlama ve bütçesinin konuşulduğu komisyon toplantısında Zonguldak ilinin sorunları ve eksikliklerini dile getirmişti.
Sağlık Sorunlarını Bizzat Bakan’a Anlattı!
CHP’li Yavuzyılmaz, yaptığı konuşmada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya; “Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Acil Bölümü maalesef Bodrum 2'de ve havalandırması zayıf, tavanları akan bir yerde hizmet vermektedir. Bütçede ciddi bir yetersizlik var. Hastanede gerekli ilaçlar bulunmuyor. Öncelikli olarak 100 yataklı Devrek Devlet Hastanesinde göz polikliniği, kulak-burun-boğaz, nöroloji polikliniğinde çalışacak doktor bulunmamaktadır. Kadın hastalıkları ve doğum polikliniğinde geçici görevli hekim maalesef çalışmakta olduğu için cerrahi branşların geçici görevde olması nedeniyle ameliyatlar gece saatlerine kalmakta ve dolayısıyla da sadece poliklinik yapmaları suretiyle çalışmalar yetersiz bir şekilde devam ettirilmektedir. Zonguldak'ta Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi bulunduğu hâlde çocuk kardiyolojisi bulunmamaktadır. Aynı zamanda Atatürk Devlet Hastanesinde de çocuk kardiyolojisi bölümü yok. Bu nedenle, vatandaşlarımız en yakın olarak Sakarya veya İzmit'e gitmekteler. Özel hastanelerde ise çocuk kardiyolojisi sigorta tarafından karşılanmamaktadır.” ifadeleriyle sorunları iletti.
Yavuzyılmaz’ın Talebi Doğrultusunda Atama Müjdesi!
Sağlık Bakanlığı’ndan Milletvekili Yavuzyılmaz’ın taleplerine yazılı bir yanıt geldi. Gelen yanıtta bu taleplerin değerlendirileceğinin altı çizilirken, 83. Devlet Hizmet Yükümlülüğü döneminde kulak burun boğaz, göz ve çocuk kardiyolojisi bölümlerindeki eksiklikler için CHP’li Yavuzyılmaz’ın talebi doğrultusunda gerekli adımların atılacağı belirtildi.
Sağlık Bakanlığı’ndan verilen yanıtta; “Devrek toplam nüfusu TÜİK verilerine göre 56.558 olup, Ülkemizde ortalama 45.800 kişiye bir göz hastalıkları uzmanı, 54.000 kişiye bir kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı düşmektedir. Bu haliyle nüfus bazlı planlama kriterine göre Devrek ilçesine bir göz ve bir kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı verilmesi 83. DHY çalışmaları sırasında değerlendirilecektir. Zonguldak İlinde TÜİK verilerine göre çocuk nüfusu 135.585 olup, ilde özel sektörde bir çocuk kardiyolojisi uzmanı bulunmakta, kamuda ise bulunmamaktadır. Ülkemizde toplamda 105.453 çocuğa bir çocuk kardiyolojisi uzmanı düşmektedir. Gerek üniversite gerekse devlet hastanesi için çocuk kardiyolojisi uzmanının verilmesi, 83. DHY döneminde diğer şehirlerimizin durumu da göz önüne alınarak değerlendirilecektir.” ifadelerine yer verildi.
Devrek’e Göz Doktoru Geldi!
Devrek Devlet Hastanesi’ne Göz Polikliniği Bölümü’ne uzman bir göz doktorunun Yavuzyılmaz’ın talebi doğrultusunda atanmasının ardından CHP’li Milletvekili yaptığı açıklamada; “Şehrimizin sağlık alanındaki eksikliklerini gidermek için uğraştık, vatandaşlarımızdan ‘Zonguldak Halkı Sağlık Bakanına Soruyor’ başlığı ile yaptığımız kampanyada aldığımız eksikleri, hataları ve tamamlanması zaruri ihtiyaçları sağlık bakanına ilettik. Adımlarımız sonrası Devrek Devlet Hastanesi’ne bir göz doktoru da atandı. Kulak burun boğaz uzmanı ve çocuk kardiyoloğu ile tüm ilçelerimizdeki sağlık alanındaki ihtiyaçların giderilmesi için konuyu takip etmeye devam edeceğiz” dedi.
Editör: TE Bilisim