13-14 temmuz Artvin'de Halk Oyunları Şampiyonasına katılacak olan Zonguldak Nesil Halk Oyunları Derneği'nin Başkanı Hikmet Bankoğlu, başkan yardımcısı Aykut Ballı ve folklorcular Zonguldak Belediye başkanı Muharrem Akdemir'i ziyaret etti.

Nesil halkoyunları derneği başkanı Hikmet Bankoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Yaklaşık bir ay önce sayın Valimiz'i ziyarete gitmiştik Nesil Halk Oyunları Derneği olarak. Zonguldak'ta sizlerin sanata ne kadar değer verdiğini çok iyi biliyoruz. Biz Nesil Halk Oyunları Derneği olarak 2016 yılında kurulduk ve iki yılda derneğimize altı tane birincilik kupası kazandırdık. Yani bu büyük bir başarıdır ve ben de bu başarıdan dolayı hocalarımla ve dostlarımla gurur duyuyorum. Bu sadece bizim için değil Zonguldak içinde büyük bir gururdur öyle olduğuna inanıyoruz. Ve bu sene yapılan bölgesel yarışmaya üç ekiple katıldık ve iki dalda birinci olduk. Şimdi Türkiye finallerine, Türkiye Şampiyonası'na gitmeye hak kazandık. 12 Temmuz'da büyükler ve gençler dalında Artvin'de görüşeceğiz biz Artvin ekibimize, yıldızlar yarışması ise daha sonra gerçekleştirecek onun yeri ve zamanı şu an için belli değil. Biz 12'sinde Artvin'e doğru yola çıkacağız ve Zonguldak'ı temsilen gideceğiz. Malumatınız üzere biliyorsunuz ki biz amatör bir kuruluşuz. Ama biz kendi yağımızla kavrulmayı becermeye çalışan bir amatör grubuz ve biz çok güzel bir aileyiz çok güzel bir ortam kurduk. Bizim amacımız gençliği kahve köşelerinden, kötü alışkanlıklardan kurtarmaktır. Bu çocuklarımızı hafta sonu dernekte gördüğümüz zaman inanın çok mutlu oluyoruz. Yani bir şeyler yapabilmişiz diyoruz ve aileler de sağ olsunlar bize bu konuda çok yardımcı oluyorlar. Onlar bizden daha çok mutlu oluyorlar ve biz de böyle olunca gerçekten bir aile olduğumuzu anlıyoruz ve bu ailelere sizlerin de destek vermenizi talep ediyoruz. Yardımlarınızı bekliyoruz."


Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de yaptığı konuşmada konuklarına şunları söyledi;
"Bu nazik ziyaretiniz için teşekkür ediyoruz, kutluyoruz sizleri. Dediğiniz gibi halkoyunları güzel bir etkinliktir ve spor anlamında değerlendiriyoruz. Katılımcıları hem anneyi - babayı ve yavrularını kutluyoruz. Özellikle dediğiniz gibi başka düşüncelere sevk edilmesinden, kahve köşelerinden kurtarılmasında ve başka kötü alışkanlıkların edilmesinden imtina edilmek için bu konular çok önemlidir. Özellikle sporda halk oyunları gerçekten gençlerimizi bu tür davranışlardan alıkoyuyor. Artık kardeşliği, dostluğu, paylaşımcılığı ve muhakemeyi ön plana çıkartıyor. Bunlar güzel şeyler ve ben kutluyorum sizleri, gençleri de kutluyorum. Bırakmayın diyorum halk oyunlarını ve başarılarınız daim olsun. Birinci olmuşsunuz yarışmada, kutluyorum gerçekten sizleri. iİşallah bu birincilikler devam eder. Elimizden ne geliyorsa destek anlamında yapmaya çalışacağız ve buna özen göstereceğiz yeter ki sizler akıllı olun, çağdaş olun, o çağdaşlık ülkemiz için çok önemli."

Editör: TE Bilisim