Zonguldak İl Genel Meclisi Haziran ayı birinci birleşimi meclis başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanmasıyla başladı.

Gündem maddesinde yer alan, Zonguldak ili merkez ilçe Terakki Mahallesi, karakolu mevkiinde bulunan kıyı ve sahil şeridi üzerindeki Karadeniz kıyı protokolü kapsamında mülkiyeti hazineye ait 22.529,29 metre² yüzölçümlü olan üzerinde il Özel idare si ile batı Karadeniz kalkınma ajansının ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, alan üzerinde yapılan restoran, kafeterya binasını on yıl süreyle kiralanması hususu görüşüldü.

Konuyla ilgili İl genel Meclisi üyelerini bilgilendiren Kültür ve Sosyal İşler Müdür vekili Serhan Bostancı, "Manolya Park bitirildi. Mevcutta kafeterya var. Kiralanması gerekiyor. Üç yıl üzeri ve yasa gereği Meclis'e teklif etmemiz gerekiyor. Buraya yapılacak yatırımlar da göz önüne alındığında on yıllık bir tekliften söz ediyoruz" dedi.

"YILMAZ ATEŞ PÜSKÜRDÜ"

Ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz, "Biz buranın lüks değil sosyal tesis olmasını istiyoruz. Burada aşırı maliyet olursa asgari ücretli bir aile buradan nasıl yararlanacak? Bugün on yıl sonraki geleceği buradan karar vereceğiz. Beni çileden çıkaran budur."

Ardından gündem maddesi plan bütçe, sanayi ve ARGE komisyonlarına havale edildi.

Oturum gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesi ile sona erdi.

 


Editör: TE Bilisim