CHP’den yeniden Belediye Başkanı seçilen Sebahattin Adıyaman ile Ak Parti adayı Murat Kabuk’un yarıştığı seçimlerde Kabuk’un talimatıyla Ak Parti seçim konvoyunu CHP’nin miting saatinde toplandığı alandan geçirilmek istediği ve önceden önlem alan Jandarmanın yaşanabilecek olayları son anda önlediği öğrenildi. Muslu’da yaşanan olay görüntülere de yansıdı.

Seçiminin son haftasında gelen ihbar ve istihbaratları değerlendiren Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan ile İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Üstün bu görüntüler öncesinde beldeye gelerek taraflarla  görüştü ve sükûnet çağrısı yaptı. Üstün, seçim akşamı ve bir gün öncesinden yaşanabilecek olayları önlemek amacıyla İl Jandarma Komutanlığı’ndan takviye istedi. Alınan tüm tedbir ve uyarılara karşın Ak Parti adayı Murat Kabuk’un ortamı gerdiği ileri sürüldü.

Aynı günün gecesinde başkan adayı Murat Kabuk’un talimatıyla bazı parti mensuplarının CHP araçlarının önünü kestiği, bir vatandaşın da çocuklarının yanında fiziki saldırıya maruz kaldığı öğrenildi.

Alınan yoğun güvenlik önlemleri sonrasında seçimin olaysız geçmesi sağlanırken hızını alamayan başkan adayı Kabuk’un bir belediye çalışanını darp ettiği ortaya çıktı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde Kabuk’un saldırı öncesinde aynı vatandaşın iki partili tarafından sözlü saldırıya maruz kaldığı görülüyor. Elmas TV’nin canlı yayınına telefonla katılan Kabuk ise belediye çalışanını kendisi hakkında iftira ettiği için darp ettiğini belirterek canlı yayında özür dilemişti.

Beldede yaşanan gerilim bu olayla da son bulmadı. Olayın medyaya yansımasından kısa süre sonra Ak Parti Muslu Belde başkanı İbrahim Adıyaman’ın sosyal medyadan yaptığı paylaşım da yaşanabilecek başka olaylara davetiye çıkaracak nitelikte. Adıyaman sosyal medya hesabından; “Fırtına öncesi sessizlik, Asıl mücadele şimdiden sonra başlıyor. Herkes ayağını denk alsın” diye yazarak mesaj verdi. Tehditvari sözler Ak Parti içinde de tepki çekti.

Baştan tedbir alarak yaşanabilecek olayların önünü kesen Jandarma Komutanı Mehmet Üstün’ün de Murat Kabuk ve bazı parti yöneticilerinin hedefi haline geldi. Kabuk’un beldede asayişi sağlamak adına provakatif çıkışlara izin vermeyen komutan aleyhinde karalama ve imza kampanyası başlattığı ileri sürüldü.

Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen ve İl Başkanı Zeki Tosun’un belde örgütü ve belediye başkan adayı Murat Kabuk ile görüşüp müdahale etmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim