En düşük ve en yüksek emekli maaşının ne kadar olduğu merak edilen konular arasında yer alıyor. Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? Emekli maaşlarına her yıl ocak ve temmuz aylarında zam yapılıyor. Bu zamlar enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yapılacak zam oranı belli oldu. SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 5 oranında zam yapılacak. Memurlara da yüzde 6 oranın zam gerçekleştirilecek.

Emekli maaşı ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Emekli maaşı temmuz zammını bekleyen vatandaşlar, “En düşük emekli maaşı ne kadar?” sorusunun yanıtını öğrenmek istiyorlar. Enflasyon rakamlarının 3 Temmuz’da açıklanmasının ardından emekliye yapılacak zam oranı da belli oldu. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yapılacak zam oranı belli oldu. SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 5 oranında zam yapılacak. Memurlara da yüzde 6 oranın zam gerçekleştirilecek.

EMEKLİLERE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 5 oranında zam yapılacak. Memurlara da yüzde 6 oranın zam gerçekleştirilecek.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Ocakta memur ve memur emeklisine yüzde 4 zam yapılmıştı. 6 aylık enflasyon bu zammı aşacağından yüzde 1.5-2 arası fark oluşabilir. Böylece en düşük memur maaşı 3512 liradan 3740 liraya, en düşük memur emekli aylığı ise 2536 liraya yükselecek. 2000’den önce emekli olup şu an en düşük 1888 lira maaş alan SSK’lı emeklinin maaşı yüzde 5.5 zam olması halinde 1992 liraya, Bağkurlu esnafın maaşı ise 1596 liradan 1684 liraya çıkacak.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Emekliler kesin zam oranını 3 Temmuz’da öğrenecek. 17-28 Temmuz tarihleri arasında zamlı maaşlar emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

MEMUR VE EMEKLİ ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

Temmuzda emeklilerin maaşları zamlanacak. Bugün haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileriyle görevdeki memurların temmuz zamları belli olacak. Malulen emekliler, dul ve yetim aylığı alanlar da zamdan faydalanacak.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre, memur maaşlarına baz teşkil eden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayısta yüzde 0,95 yükselirken, ocak-mayıs döneminde tüketici fiyatlarında yüzde 4,99 artış meydana geldi. Böylece 5 aylık dönemde, maaşlara yapılan yüzde 4'lük zam oranı aşılırken enflasyon farkı verilmesi durumu ortaya çıktı.

Toplu sözleşmeden kaynaklı olarak yılın ilk yarısında yüzde 4'lük zam alan devlet memurları, haziran ayında TÜFE'nin sabit kalması veya aylık enflasyonun yüzde 0,99'dan fazla düşmemesi halinde enflasyon farkı alacak.

Memurlara toplu sözleşme gereği, yılın ikinci yarısı için, temmuzda yüzde 5 zam verilecek. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Temmuz'da alacak.

Editör: TE Bilisim