Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili ve TBMM Kit komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz, geçtiğimiz günlerde Kastamonu'ya giderek Zonguldak'ın bağlı olduğu Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etmiş ve Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ile görüşerek Zonguldak'ta yapımı sürdürülen karayolları ve yollardaki güvenlik tedbiri eksiklikleri hakkında görüşmelerde bulunmuştu.

Yavuzyılmaz'ın yapmış olduğu bu girişimler sonrasında, BEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde ki tehlikeli kavşağa beton bariyerler konularak gerekli koruyucu tedbirler alınmaya başlanmıştı.

Milletvekili, 16 Ağustos tarihinde Mithatpaşa Tünellerinin akıbetiyle ilgili olarak sunduğu 16 sorudan oluşan Bilgi Edinim dilekçesine 11 Eylül tarihi itibariyle bölge müdürlüğünce verilen yanıtları da dün sosyal medya hesaplarından yayınlayarak kamuoyuyla paylaştı.

Yavuzyılmaz, paylaşımında özellikle 15. sorunun yanıtına dikkat çekti.

KGM bu soruya verdiği yanıtla, 6 aydır çalışmaların durduğu Mithatpaşa Tünelleri inşaatının, 100 günlük eylem planı içinde yer almadığı belirtti.
Verilen yanıtlarda proje için ödenek sıkıntısının olduğu ve projenin 2019 yılı bütçesinde de yer alıp almayacağının da belirsiz olduğu, ortaya çıkmış oldu.

Yavuzyılmaz'ın sosyal medya paylaşımları, dilekçesi ve dilekçeye verilen yanıtları şu şekilde.

Editör: TE Bilisim