Zeki Tosun yaptığı açıklamada, Yarım kalan projelerin en kısa sürede başlayacağını Mithatpaşa tünelinin ise 15 Ocak’ta başlayacağını belirterek şunları söyledi;

“Geçtiğimiz hafta karayolları Genel müdürlüğü Zonguldak’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu. Sayın vekillerimizin ve benim de aldığım son bilgi Mithatpaşa Tüneli inşaatının Ayın on beşinden sonra şantiyesini kurup çalışmaya başlanılacak ifade edildi. Mithatpaşa’dan başlayan tünel Kilimliye kadar tünellerin inşaatının başlayacağı yönünde genel müdür bilgi verdi. Diğer yollarımızla ilgili de kış şartları var. Onlar da yeniden şantiyelerini kuracaklar. Onlar da inşaatlarına başlayacaklar. Ankara ve İstanbul istikametindeki yollardaki çalışmalarımıza başlayacak. Bunlarla ilgili firmalara 2018 yılı sonunda ödemeler yapıldı. Şantiyelerini kurup çalışmaları için gerekli talimatlar verildi.Kış mevsimi nedeniyle şu anda sadece Mithatpaşa Tüneli müsait. İlk etapta Mithatpaşa Tüneli’ne şantiye kurup çalışmalar başlayacak. İşi alan firmanın taşeron firmasını değiştirip değiştirmeyeceğini bilmiyoruz. Genel müdürümüzün ve bizim milletvekillerimizin konuştu baştaki büyük firmadır. Ya aynı firma gelecek ya da değişik bir firmayla çalışmaya devam edecek. Mithatpaşa Tüneli Zonguldak’ın trafiğini rahatlatmasından en önemli projedir. Üzerinde çok önemli durduğunuz bir projedir. Hedefimiz Mithatpaşa tünelinin Kilimli ve Filyos'a kadar uzatıp Karadeniz sahil yoluna bağlamak. Ereğli yolunda çok fazla işimiz kalmadı. Ereğli yolundaki müteahhitimiz en sıkıntılı döneminde dahi çalıştı. Aynı şekilde Ankara karayolu üzerindeki asfaltlarda da sıkıntımız var. Toprak kaymasından doğan bir sıkıntımız var. Oralara da en kısa sürede şantiyeler kurulup çalışmaları başlanacak. Ereğli-Devrek arasındaki yolunda ki şantiyenin de takibini yapıyoruz. Karayolları genel müdürümüzün Zonguldak’ta gelip inceleme yapması önemli bir gelişmedir. Bizler yerelde vekilimiz Ankara’da bu işleri takip ediyor. Bilindiği üzere hastane İnşaatımız süratle devam ediyor. Önümüzdeki günlerde takip edeceğimiz işlerden biri de Filyos projesinin Filyos bölgesine yapılacak çalışmayla ilgili liman inşaatının takipçisi olacağız. Milli eğitim bakanlığımızın Zonguldak’ta ki projeleri devam ediyor. Sağlık bakanlığımız bazı bölgelerde sağlık ocakları yapıyor” dedi.


“KIZILCAHAMAM KAMPINA GİRİYORUZ”

Diğer yandan Zeki Tosun Ankara’da yapılacak olan il Başkanları toplantısına katılacağını belirterek; “ 81 il başkanı olarak Ankara’da bir toplantı yapacağız. Daha sonra Kızılcahamam’da iki günlük kampımız olacaktır. Kampımızın ana teması yerel seçimlerle ilgilidir. Toplantıda 81 il Başkanları arasında görüş alışverişi yapılacaktır. daha sonra cuma günü sayın cumhurbaşkanımızın katılacağı Genişletilmiş il Başkanları toplantısı olacaktır. Öyle tahmin ediyorum ki bu hafta içinde adaylarımız açıklandıktan sonra hızlı bir şekilde Zonguldak’ta çalışmalarımıza başlayacağız. 7 ilçemiz ve 17 beldemizde hedefimiz en yüksek oyu almak. Cumhur ittifakı ile birlikte 24 Haziran’da aldığımız oyun üstüne çıkmak. Bütün hedefimiz bu ve inşallah bunu başaracağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim