Tünellerin bir tüpünde 96 metrelik bölüm kalırken diğer tüpünde ışığın görülmek üzere olduğu, önümüzdeki günlerde gelecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Karayolları Genel Müdürü ile ışığın görüleceği son kazmanın vurulacağı öğrenildi. Ayrıca; tele konferans yoluyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a son durumu anlatacağı öğrenildi.

1968 yılında zamanın Belediye Başkanı Hüseyin Öztek döneminde hazırlanan Mithatpaşa Tünelleri ve Filyos'a kadar uzanan sahil yolu projesine Zonguldak Platformunun topladığı 40 bin imzanın ardından 2 Ağustos 2013 tarihinde ilk kazma vurularak başlanmıştı.

Ekonomik sıkınlarda fiziki yapımı yüzde 70'i geçen projelerin devam etmesi kararı alınmasına rağmen fiziki yapımı yüzde 70'in altında kalan Mithatpaşa Tünellerinin yapımını durdurmayan hükümet, Ak Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından çalışmalara daha da hız verdi.

Ayrıca Muammer Avcı'nın hem ışığın görülmek üzere olan Mithatpaşa Tünelinin İkincimakas'daki kavşak ve viyadük çalışmasının aksamaması hemde 2013 senesinden beri devam eden çalışmanın görüne bilmesi adına TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu'ndan talep ettiği TTK Tahlisiye binasının yıkılması gerçekleştirildi. Maden Müzesi yanındaki binaya taşınan TTK Tahlisiye Servisi için yeni bina projesi hazır olduğu, ödenek beklendiği öğrenildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Karayolları Genel Müdürünün önümüzdeki günlerde Mithatpaşa Tünelleri için geleceği ve tele konferans yoluyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a son durumu anlatacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim