Düzenlenen yemeğe Şube müdürleri ve gazeteciler katıldı. Öğretmenevi'nde tertip edilen yemekte il Milli Eğitim Müdür Vekili Kapucu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kapucu, temel eğitimden şiddet ve istismar konularındaki sorulara ilişkin şunları söyledi;

"ZONGULDAK'TA 100 BİN ÖĞRENCİ VAR"

"7 Bin öğretmen ve 100 Bin öğrencimiz var Zonguldak'ta. Milli egitimin en sıkıntılı 2 donemi vardır. Açılış ve kapanış dönemi. Biz ekibimiz ile beraber sorunsuz şekilde süreci atlattık. Bazı kurumlarda söylediğimiz halde yazı yazılan konular oldu. Sağliklı bilgi akışı olmadi. Biz süreci sıkıntısız halleden ender ekiplerdendik. Ve bakanlıktan teşekkur aldık. Ekibimiz büyük emek verdi. Bizim yöneticilerimizin sadece 3 tanesi Zonguldaklı değil. Ayrımcılık için demiyorum. Zonguldak'a hakimiz. Biz 3 sene evvel taşımali eğitimde ulusal basına çıktık. Biz basında taşımalı egitim yapıldı, yemek verildi diye bir yazıyı basında görmedik. Benim suan 2 bin küsür öğrenci taşımalı eğitim için servis bekliyoruz. Biz bu çocuklar için tedirginiz. Biz sorumluluk taşıyoruz. Biz ayrıca boş geçen tum derslere öğretmen yerlestirdik. 461 tane kurumlarimıza yine Işkur'dan personel yerleştirdik. 0 sorunlu bir egitim var mı? Bu olamaz arkadaşlar. 0 sorun varsa zaten bize ihtiyaç yok. Bu çocuklar devletimizin bize emaneti. Eğitim yemek ve içmekten daha önemli. Egitim biterse ulke biter. Bu anlayışla çalışiyoruz. Gece saatlerine kadar telefonum açık. Mesai kavramımız yok. İki tane kaza oldu çocuklarımızla ilgili. İçimiz yanıyor. Uykularimız kaçıyor. Bu noktada bu çocukları kazanabilirmiydik diye kendimizi sorguluyoruz. Eğitim 1 kişi ile düzelmez. Zonguldak'ta eğitim öğretim de başarı isteniyorsa tum sehir elini taşın altına koymalı. Biz okulu sadece aidat, bağış gibi şeylerle sınırlıyoruz. Zonguldak'ta birlikteliğimiz yok. Başarılı egitim için hepimiz bir olmalıyız" dedi.

"KAN BAĞI OLANLAR BİLE TACİZ YAPIYOR"

Milli Egitim Zonguldak İl Müdür Vekili Murat Kapucu cinsel istismar olayına ilişkin sorulan soruya verdiği cevapta, "İstismar ve taciz farklı konulardir. Biz çocuklarımızı bu yönde her zaman bilgilendiriyoruz. Eski donem yok artık. Öyle bir doneme geldik ki kan bağı olanlar bile taciz yapabiliyor. Burada çocukların da hakkını savunacağız olayın doğrularını da araştıracağız. Bir okul ile ilgili konuda manşetlerden yazdılar beni. Suç neyse kim yaptıysa savunmayacağız. Rehber öğretmenlerimizle çocuklarımızı bilinçlendiriyoruz. Kimse sınırları aşmayacak. Herkes kuralları bilecek. Bu konular memuriyetin yüz kızartıcı suçtur. Memuriyetten çıkarma cezası vardır. Benim memurumun yaşam tarzına ben karışamam. Biz Zonguldak'ta yaşıyoruz. En önemli özelliğimiz sehrin sosyal demokrat olmasidır. Biz kimseye özel hayatına karışamayız. Ben öğretmenlerin ne yaptığını mı takip edeceğim? Öğrenciler kötü alışkanlığı dışarıda kazanıyor."

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapucu, şube müdürleri, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ve gazeteciler ile toplantı sonrası basın mensupları ile toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim