İl Genel Meclisi Kasım ayı  16. Birleşimi yapıldı.

Kasım ayı meclis toplantısının 16. oturumu il Genel Meclisi toplantı salonunda Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleşti. Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanması ile başladı.

Ak Parti Ereğli il Genel Meclis üyesi Ayhan Taşdelen tarafından, Kdz. Ereğli – Devrek yolu karayolu çalışmaları sonucunda, karayollarının Ereğli -Çaylıoğlu arasında terk etmiş olduğu yol kesitlerinin tespit edilerek, İl Özel İdaresi yol ağlarına katılmasını meclise önerge olarak sunarak, kara yolları ile ilgili sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de konuya destek vererek aynı sorunların merkezde de yaşandığını söyledi.

Ardından önerge oy birliği ile komisyona havale edildi.

Gündem dışı söz alan İsmail Terzi, TTK'nın her geçen gün kötüye gittiğini belirterek, Zonguldak'ın beş Milletvekilinin bir araya gelerek çözüm bulmasını istedi. Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nun her geçen gün zor durumda olduğunu, TTK'nın zor durumda olduğunu, Genel Maden İşleri Sendikasına sahip çıkanların Türkiye Taşkömürü Kurumuna da sahip çıkması gerektiğini belirtti.

CHP il Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz da, Tokat'ta İmam Hatip Lisesi'nin Atatürk'e ölüm fermanı veren Mustafa Sabri'nin isminin verilmesine tepki gösterdi. Bu hatadan dönülmesinin olumlu olacağını söyledi.

Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesi ile toplantı sona erdi.

 

Editör: TE Bilisim