Tüm işçi emekli dul ve yetimleri derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AK Parti Zonguldak Milletvekillerini ziyaret etti.

Sarıoğlu, AK Parti Zonguldak milletvekili Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, ve Hamdi Uçarı Türkiye Büyük Millet Meclisinde ziyaret ettiğini belirterek şunları söyledi;

"ÇALIŞMA VE AİLE BAKANI İLE GÖRÜŞECEĞİM"

"Tüm işçi emekli dul ve yetimleri Genel Başkanı Satılmış Çalışkan ile beraber Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Zonguldak Milletvekilimiz Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu'nu mecliste ziyaret ettik. Milletvekillerimize hayırlı olsun demeye gittik. Kendilerini biz de sıkıntılarımızı aktardık. En kısa zamanda Çalışma Bakanı ile birlikte görüşeceğiz. Emeklilerle ilgili gerek intibak yasası gerek sağlık konuları ile ilgili taleplerimizi sayın bakana aktaracağız. Milletvekillerimize Zonguldak'ın sorunlarını en iyi bilen kişiler olduğunu görün sorunlarını kendini bir kez daha aktarmış olduk. Sayın Bakana da beraberce konuları aktaracağımız konusunda görüş birliğine vardık. Yeni bakanımıza da sorunlarımızı dosya halinde aktaracağız. Bizim sorunlarımız iki ana başlıkta toplanıyor. Devlet istatistik edisyon belirlediği bir açlık sınırı var. Açlık sınırı tabanı baz alınsın. Herkes ödediği gün prim sayısına göre intibak yasamız çıksın istiyoruz. Bir diğeri de sağlık sorunları ilaç katkı paylarının kesilmemesini talep ediyoruz. TOKİ ile ilgili sayın Davutoğlu söz vermiştir. O dönem tüm emekliler olumlu görüş bildirmişlerdir. Zonguldak'ta TOKİ biraz ağır gidiyor. Bize konuları ilgileneceklerini beraberinde takip edeceklerini söylediler. En kısa zamanda Milletvekili ile beraber Bakanımıza dosya halinde sorularımızı aktaracağız."

"BASIN BAYRAMINI KUTLADI"

Diğer yandan 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlayan Sarıoğlu şöyle dedi;
" Basın mensubu arkadaşlarımız Zonguldak'ta kömür ocaklarında çalışan madeciler nasıl zor şartlarda çalışıyorlarsa basın emekçileri de zor şartlar altında çalışıyor. Kendilerini çoluk çocukları ile beraber daha nice basın bayramlarını ermelerini temenni ediyorum. Kendilerine başarılar diliyorum. Basın köyden meclise kadar bütün insanların sesi, kulağı, gözü her şeydir. Demokrasimizin olmazsa olmaz kuralıdır. Bir ülkenin gelişmesi basının gelişmesini eşdeğerdir. Bir kez daha basın bayramı kutluyor kendilerine başarılar diliyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim