AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, seçimlerden önce işçi alımlarının gerçekleşeceğini belirterek şunları söyledi;

“2019 yılının kazasız belasız mutlu bereketli geçmesini diliyorum. Tüm vatandaşlarımıza kardeşlerimize Zonguldak halkına, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Hastalarımıza şifa diliyoruz. Yeni yılı için ümitliyiz gelecekten beklentimiz fazla. Bu beklentileri yerine getirebilmek için yeni bütçeyi onayladık ve bu bütçeyle beraber inşallah Zonguldak'ımızda bundan payını alarak daha güzel şeyler yapmaya, eksiklerimizi tamamlamaya, olması gerekenleri bitireceğiz. Sorunları hükümetimiz yaptı çözmenin gayreti içerisinde olacağız. Tüm çabamız budur. İnsanın olmadığı yerde hiçbir şeyin değeri de yoktur. Yolları altından da yapsanız ülkeyi cennette yapsanız sadece sinema filmleri gibi olur. İnsanı mutlu etmek önemlidir. Bu coğrafyada iş yapmakta çok kolay değildir ama olmayacakta değildir. Bugünün teknolojisi ile hepsi çözülebilecek konumdadır. Biz de o gayreti içinde olacağız”dedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumuna işçi alınma konusunu da değerlendirmede bulunan Milletvekili Polat Türkmen şunları söyledi;

“Türkiye Taşkömürü Kurumuna 1500 işçi olacağız. Zamanlamaya çokta takılmamak lazım. Şöyle söyliyim istediğimiz zaman bunun 45 günlük bir süresi var bugün dediğimiz zaman alıyoruz. Bu gün alındınsın dediğimiz zaman 45 gün içersine hazırlıkta tamamlanıyor” dedi.

Genel Maden içi Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci’nin Türkiye Taşkömürü Kurumuna işçi olmanın bu kadar süre uzadığını bilse Cumhurbaşkanı bunlara kızar herhalde bunlar cumhurbaşkanı ile görüşemiyoruz şeklindeki söylemini değerlendirerek şunları ifade etti;

“Salı günü görüştük sayın cumhurbaşkanımızla ve bir sıkıntıda yok Allah’a şükür. Biz kendimiz ayarlamasını yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın sözü hiçbir zaman yerde kalmaz ve Cumurbaşkanın da her şeyden bilgisi vardır. Ama dolasıyla da bize inisiyatifi bize bırakıyor. Görüşemiyoruz diye bir şey söz konusu değil. Hem Berat Albayrak ile görüşüyoruz. Enerji bakanımız ile burayada geldi görüştük cumhurbaşkanımızın verdiği söz neyse o olacaktır. Ama zamanlama meselesidir yönetmelik değişikliği yaptık başka şeyler yaptık dolayısıyla biz onu alırız bu gecikiyor diye bir olay yok. İstediğimiz zaman alırız. İşçi alımı için formalitelerin  bitmesini bekliyoruz.

Ocakların ihtiyacı olduğu için biz işçi alıyoruz. Seçimle ilgisi olsun diye işçi almıyoruz. Bir önceki seçimlerde 600 küsür oyla kaybettik seçimleri. Biz o dönemde işçi almamıştık. Mesele iş çalıp da seçim kazanmak diye bir olay olabilir mi? Bunun seçimli sayımda bir alakası yoktur. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun ihtiyacı var üretimi artırmak istiyoruz. Seçimden önce işçileri almaya gayret ediyoruz.”

Yerel seçim sürecini değerlendiren Türkmen, Cumhurbaşkanımız ne zaman isterse adaydır o zaman açıklayacaktır.”

Editör: TE Bilisim