Kısa bir süre önce Zonguldaklı ünlü futbolcu Mesut Özil'in Almanya'da maruz kaldığı ırkçı yaklaşımlara tepki göstermek ve festival duyurusu yapmak için Özil maskesi ile basın toplantısı yapan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci'nin Mesut Özil'in bağışıyla inşaatına başlanan tesisi ne zaman bitireceği merak ediliyor.

Bir grup gurbetçinin Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ile yaptığı toplantıya katılan Mesut Özil'in amcası Cevdet Özil, Devrekspor'a katkı amacıyla başlatılan 70 yataklı Mesut Özil Tesisi'nin halen bitmemesinden şikayetçi.


Cevdet Özil, Bükrü İnşaat ile 250 bin Avro tutarında sözleşme yapıldığını kaba inşaat olarak kaldığını söyledi.
Özil, geçtiğimiz Temmuz ayında bitmesi beklenen tesisle ilgili şunları söyledi; "Bu durum Özil ailesini son derece rahatsız ediyor. Bu iş daha da ileri giderse sokağın başına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Mesut Özil'in fotoğrafının yer aldığı tabelayı ve sokağa verilen ismi kaldırabiliriz. Biz aile olarak Devrekspor'a katkımız olsun istiyoruz ancak doğru gitmeyen şeyler var"
Özil Ailesinin Bükrü İnşaat ile yaptığı sözleşmeye göre tesisin toplam maliyeti 250 bin Avro. 200 bin Avro ön ödeme yapılmış, ancak tesise 100 bin Avro harcama yapıldığı belirtiliyor. Bu durumda ortada, 100 bin Avro'nun nerede olduğu sorusu yanıt bulamıyor. Sözleşmeye göre geriye kalan 50 bin Avro ödeme tesis tamamlandıktan sonra yapılacak.
Konuyla ilgili Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci'nin nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim