​​​​​​Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği ve Çaycuma Belediyesi katkılarıyla sahnelenen iki perdelik, müzikli, güldürü oyununda, Aziz Nesin'in yaşamı, başından geçen ilginç olaylar ve günümüz memleketi anlatıldı. Aziz Nesin’in yaşamından kesitler ile yazdığı hikâyeler güncel siyasi ve toplumsal olaylara uyarlanarak anlatıldı. 

Oyun sonunda 30. yılına giren Ankara Ekin Tiyatrosu'na plaket verildi.  Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyesi Mahir Akşan, Aziz Nesin’i andığı konuşmasında Ankara Ekin Tiyatrosu’nun kuruluşunun 30. yılını kutladı. Akşan” Nitelikli oyunlar sahneleyen, Memleketin Kısmeti oyunuyla da bizleri hem güldüren, hem düşündüren Ankara Ekin Tiyatrosu’nun değerli oyuncularına teşekkür ediyoruz” dedi. 

Ankara Ekin Tiyatrosu oyuncularından Koray Ergun oyunun Çaycuma’da sahnelenmesine katkı sunan Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğine, Çaycuma Belediyesine, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol’a teşekkür ederek, Çaycuma’da oldukça nitelikli bir tiyatro izleyicisi olduğunu söyledi. 

Çaycuma’da büyük bir beğeni ve ilgi toplayan tiyatroda simge olmuş Ankara Ekin Tiyatrosu bu oyunla birlikte Çaycuma’ya 10. kez gelmiş oldu.

Editör: TE Bilisim