İl Genel Meclisi Ekim ayı üçüncü birleşimi meclis başkan vekili Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanmasıyla başladı. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılacak olan toplantıya, İl Genel Meclisi Üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Ekim ayı üçüncü birleşimi gündem maddesinde yeralan, yol ve ulaşım hizmetleri Müdürlüğü'nün Devrek otobüs şantiyesi bakım ve onarım giderlerinde bundan 21.540,00 TL ödeneğin İbrik ilçesi Yeşilöz köyü içme suyu bakım onarım işleri için, Su ve kanal hizmetleri müdürlüğü içme suları bakım ve onarım işleri harcama kalemini aktarılması nüfusu görüşülmesi

Gündemin diğer maddesinde bulunan Devrek ilçesi Mumcuoğlu, Hatipler, Yeniköy köydeki gençlerin spor yapabilecekleri bir halkın sosyal etkinlikler için kullanacağı bir yerin olmaması nedeniyle, Mumcuoğlu köyü sınırlarında köy tüzel kişiliğine ait yerin, futbol sahasına çekilmesi ve mesire yeri olarak kullanılması ile ilgili imar bayındırlık ve çevre ve Sağlık-plan ve Bütçe-gençlik ve Spor-köylere yönelik hizmetler tatili turizim, Arge insanların ortaklaşa hazırlamış oldukları 21-13-35-5-18-7-10 sayılı raporunun görüşmesiyle.

CHP Grubu tarafından 2014-2018 yılları arasında tüm yapılan işlerin pek yapılamayan işlerin soruldu önerge mecliste tartışmalara sebep oldu. İlgilenen sekreter yardımcısı Mehmet Kokulu, önergenin tanımsız olduğunu tüm işleri kapsadığını önergenin sonucunun vermesin aylar süreceğini belirterek önergenin tanımlanmasını istedi.

Önerge veren CHP'li Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz'da, önergenin tüm işleri kapsadığını belirterek cevap verilmesini talep etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi ve CHP Grup Başkan Vekili Fikret Zaman arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Meclis Başkanı Necdet Karaveli'nin dahil olduğu tartışmalar uzun süre devam etti. Sorun herkesi valilik tarafından cevaplandırılmak üzere Encümen'e havale edildi, birleşim sona erdi.

Ardından ortak Kapuz ve eski tersane ile yakın çevresi için valilik tarafından hazırlanan projenin sunumu gerçekleşti.


Editör: TE Bilisim