Çarpan aracın ikaz edilmesinden sonra şoför yaralı hayvanı almak için durdu ancak arkada oturan vakıf yöneticisi “Şimdi işimiz var, yol kenarına bırak” dedi. Daha sonra mahalleli dedektiflere taş çıkartırcasına polisin yapması gereken işi yaparak plakayı araştırdı ve plaka Diyanet vakfına ait çıktı

Geçtiğimiz Perşembe günü Kilimli, Şehit Nuhbak caddesinde saat 10.30 sıralarında meydana gelen olayda 67 AK 854 plakalı bir araç sokakta oynamakta olan ve mahallelinin beslediği ve eğlence kaynakları olan Boris isimli köpeğe çarptı.

Yol üzerinde çarpmanın etkisiyle can çekişen köpeğe aldırmayarak yoluna devam eden araca ise arkasından gelen başka bir aracın sürücüsü müdahale ederek köpeği yasalar gereği veterinere götürmesinin gerektiğini hatırlattı.

Köpeğe çarpan aracın sürücüsü de inerek köpeği almak istedi ama arkada oturan ve amir olduğu anlaşılan bir şahıs kendisine “Şimdi işimiz var, yol kenarına bırak” şeklinde emir verdi.

Bunun üzerine çarpan araç sürücüsü yoluna devam etti.

Daha sonra arkadan gelen aracın sürücüsü yaralı köpeği alarak Çatalağzındaki bir veterinere götürdü ama veteriner de “bu duruma müdahale edecek yeterli donanımımız yok, Zonguldak’taki kliniklere götürün” şeklinde cevap verdi.

Alınan bu cevap üzerine mahalle sakinleri köpeği çağırdıkları bir taksiye koyarak Zonguldak’taki Sarsık Veteriner Kliniğine götürdüler.

Ağır yaralı köpek bu klinikte tam üç gün tedavi gördü ancak iç kanama yüzünden yaşama tutunamayarak öldü. Klinik veterineri hekim Fuat Sağlam da bir rapor tanzim ederek köpeğin kemiklerinin de kırılmış olduğunu ve bu nedenle de öldüğünü belirtti. Bu arada köpeğin bakım masrafları da mahalleliden talep edildi.

Mahalleli kaza sonrası plakayı Kilimli polisine verdi ama polis de çeşitli prosedürleri uygulamak zorunda olduğunu belirterek olayın mahkeme konusu olacağını söyledi.

Daha sonra mahalleli kendi olanaklarıyla bir dedektif gibi aracın plakasını araştırdı ve plaka Diyanet Vakfına ait çıktı.

Şimdi halk merak ediyor; hayvana vurup kaçan ve yasalara rağmen onu veterinere götürmeyen makam sahibi için ne gibi işlem yapılacak, kaldı ki hayvan hakları konusunda titiz olması gereken bir kurumda çalışan bir yönetici nasıl olur da yasalara aykırı bir tutum ve davranış içine girer?

Söz konusu vakfın veya İl Müftülüğünün bir açıklama yapması bu aşamada kamuoyunca bekleniyor. 

Editör: TE Bilisim