Yenimahalle Uzunkum Caddesi’nde ikamet eden vatandaşlar, evlerinin 10-12 metre yakınında vc, duş ve kabin yapımı inşaatı çalışmalarının durdurulması için başlattıkları imza kampanyasını dilekçeyle Zonguldak Valiliğinin yanı sıra Zonguldak Belediye Başkanlığına sunduklarını bildirdiler.
Mahalle sakinleri, dilekçelerinde hazırladıkları açıklamada, şöyle dediler:
‘’Evlerimizin karşısına yapılmasına başlanan duş ve kabin inşaatı çalışmasını  endişeyle izlemekteyiz. Buraya ne yapılmak isteniyorsa karşıyız. Bizler için görüntü kirliliği ve çevre için de tahribat teşkil edeceği kanısındayız. Yapılan bu çalışma eğer ruhsatsızsa durdurulması, ruhsatlıysa tarafımıza bilgi verilmesini istiyoruz.’’
Zonguldak Belediye Başkanlığı da hazırlanan dilekçeye cevaben, Uzunkum Plajı yanında sürmekte olan inşaat çalışmasının müdürlükleri tarafından yerinde incelendiğini, inşaatın belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü tarafından plaj hizmetleri kapsamında yürütüldüğünü, soyunma kabini ve duş, wc hizmeti sağlamak amacıyla yapıldığını, izinsiz ya da imara aykırı herhangi bir unsurun bulunmadığını bildirdi.
Zonguldak Valiliği de konuya ilişkin, Zonguldak Belediye Başkanlığı’nın görüşünü mahalle sakinlerine tebliğ etti. 
Mahalle sakinlerinin tutumu merakla bekleniyor.

Editör: TE Bilisim