İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel, İYİ Parti Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, kurucu üyelerinden Devlet eski Bakanı Aydın Tümen ve  Gazeteci Vedat Yenerer ile birlikte 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kapsamında bir takım ziyaretler için Zonguldak'a geldi.

Genel Başkan Yardımcısı Yücel ve Milletvekili Halaçoğlu ilk olarak Maden Mühendisleri Odası'nı ziyaret etti.

"MADENLERDE KAYIPLARI ÖNLEYECEĞİZ"

Halaçoğlu ziyarete ilişkin yaptığı konuşmada, son dönemde madenlerde çok önemli kayıpların olduğunu ve bu kayıpların önlenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek;
"Madenciler Günü kapsamında madencilerin de beşiği sayılan ilk kömür madeninin çıkarıldığı bölgeyi ziyaret etmek istedik. Öncelikle bütün Türkiye'de en önemli olan konulardan bir tanesi maden mühendisleri odasıdır. Bu odaların Türk ekonomisine katkılarını inkar etmemiz asla mümkün değildir. Madene inme fırsatımız da olacaktır. Son dönemde madenlerde çok önemli kayıplarımız olmuştur. Bunların önlenmesi için biz elimizden geleni yapacağız ama inşallah önümüzdeki günlerde siyasi değişiklikle İYİ Parti'nin iktidara gelmesi ile olacaktır. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Biz hem ülkemizi hem de insanlarımızı seviyoruz. Herkesin, hem ekmek kazanan, hem de onlara ekmek kazandıran insanların ayrı ayrı bizim nazarımızda değeri vardır. Yaratılanı yaradandan dolayı sevme ilkesi doğrultusunda herkesi kucaklayacağız. Bu diyaloglar, inşallah ilerde daha güzel diyaloglara vesile olacaktır. Yer altında ve yer üstünde çalışan tüm madencilerimizin hepsini kutluyoruz. Allah onları kazadan beladan esirgesin." ifadelerini kulandı.

"MADENCİLİK İŞ CİNAYETLERİ İLE GÜNDEME GELEN SEKTÖRDÜR"

Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek;
" 4 Aralık Dünya Madenciler Günü vesilesiyle 'madencilik nedir, nasıl bir etkisi vardır' bu konuda toplumda etkinlikler düzenliyoruz. Madencilik tüm dünyada ülkelerin gelişmesine katkı sağlayan sektörlerden birisidir. Ancak ülkemizde madencilik denildiği zaman toplu ölümlü facialar ve iş cinayetleri ile gündeme gelen bir sektördür. Bu sektöre bir maden politikası geliştiremediğimiz için dünya çapında siyasi iktidar tarafından da bakıldığında değerlendiremiyoruz. Bu nedenle de bizim ülkemizde madencilik denince toplu ölümler akla geliyor. Gelişmiş Avrupa ülkelerinde nadir kazalar meydana geliyor. Gelişmiş ülkeler hiç ölümlü kaza meydana gelmemesi için faaliyetlerini sürdürüyorlar. Ancak bizim ülkemizde taşeron madenciliği özellikle özel sektörü küçümsediğimiz için sıkıntılar doğabiliyor. Bu sıkıntılarımızı da sizlere sunarak ilerleyen süreçte bunların ortadan kalkmasını diliyoruz. Bu vesile ile 4 Aralık Madenciler Günü'nde odamızı ziyaret ettiğiniz için de teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan, TTK Genel Müdürlüğü ziyaret edildi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel ve Milletvekili Halaçoğlu'nu TTK Genel Müdür Yardımcısı Safa Topuz karşıladı.

Halaçoğlu, ziyarette maden ocağına inip yerin altındaki atmosferi birebir yaşamak ve madencilerin ne şartlar altında çalıştığını yerinde görmek istediklerini söyledi.


Editör: TE Bilisim