İl Genel Meclisi haziran ayı dördüncü birleşimi AK Parti ve CHP grup başkan vekillerinin ateşli tartışmalarına sahne oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Zonguldak mitinginin ardından yerel basına demeç veren Cumhuriyet Halk Partisi merkez ilçe başkanı Fikret Zaman'ın ‘inşallahlarla, maşallahlarla, dualarla miting yaptı' sözlerine AK Partili İsmail Terzi'den sert tepki geldi.

Terzi, "Cumhurbaşkanı Zonguldak'a geldi. Burada vaatlerde bulundu. Bunların en önemlisi Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun hiç alınmasıydı. İkincisi ise Lavuar alanında yapılacak olan ‘Millet Bahçesi'dir. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Ancak devlet kendi görevinin yanı sıra görevini yapamayan yerel yönetimlerin görevini de üstleniyor. Cumhuriyet Halk Partisi Merkez ilçe başkanı Fikret Zaman, Cumhurbaşkanı'nın vaatlerine karşı açıklamalarda bulunmuştur. Genel Maden İşçileri Sendikası dik dursun derken işçi alımına karşı mı çıksın? CHP'liler hala her şeyi eskisi gibi zannediyor. Herhalde madenci düdük çaldığında anıt eskisi gibi toplanmıyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez ilçe başkanı Fikret Zaman da, "Anlamak için bilgiler beyinde olur. İsmail Terzi, Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan maaş alıyor. Çalışıyor diyemeyiz. CHP kurumsal partidir, vereceğim cevap bu kadardır" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim