Zonguldak'ta yerin metrelerce altında çalışan maden işçileri, TSK'nın Zeytindalı Operasyonu'na destek vermek için maden ocağı önünde Kur'an okutup kurban kesti. Kesilen kurban ihtiyacı olan ailelere verilecek.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında çalışan maden işçileri, TSK'nın Zeytindalı Operasyonu'na destek verdi. Sabah 07.00'de maden ocağı önünde program düzenleyen maden işçileri, Mehmetçikler için Kur'an okuttu.
Programa Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci ve yönetim kurulu, kurum idari amirleri ve madenciler katıldı. Kur'an okunmasının ardından kurban kesildi. Kesilen kurban ihtiyacı olan ailelere verilecek.


Madencinin her zaman askerin yanında olduğunu anlatan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, "Gönlümüz kalbimizle Afrin'deki Mehmetçiğimizin yanındayız. Kardeşlerimiz bugün kurban kesiyor. Mehmetçiğimize de Allah orada yardımcı olsun. Mehmetçiğimizin bir an önce de muzaffer olarak dönmesini nasip eder. Madenci kardeşlerimizle beraber bizim kalbimiz Afrin'de. Her zaman onların yanındayız. Onlarla beraber olduğumuzu buradan tüm dünyaya duyurmak istiyoruz" diye konuştu.



"Gerekirse Afrin'e, Kandil'e lağım süreriz"
9 yıllık maden işçisi Ümit Delioğlu ise Zeytindalı Operasyonu'ndaki askerlere selam göndererek, "Buradan Afrin'deki askerlere selam gönderiyoruz. Nasıl Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde lağımcılar Bizans kalelerinde mücadele verdiyse biz de madenciler olarak gerekirse Afrin'e, Kandil'e lağım sürerek oraya gideriz. Her daim askerin yanındayız. Unutmasınlar madenciler onların arkasındadır" diye konuştu.


Maden ocağında barutçu olarak çalışan Onur Sarıçelebi isimli madenci ise "Kalbimizde Afrin, Mehmetçiklerimiz, şehitlerimiz var. Gerçekten canımız çok yanıyor. Sabrımızı taşırmasınlar. Madenciyi yer altından çıkartmasınlar. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye ifade etti.


Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Merkez İlçe Temsilcisi Abdullah Püren de "Biz askerimizin ordumuzun yanındayız. Evinin rızkını kazanmak için çalışan madenci kardeşlerimizin bütün sektörlerde çalışan helal daire çerçevesinde evinin rızkını kazanmak isteyen kardeşlerimizin yanındayız. Bu bağlamda bu organizasyonu düzenleyen maden işçileri ve kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Allah devletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi tek millet, tek bayrak, tek ümmet olarak Allah'ın izniyle şer güçlere, terör örgütlerine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
08.00-16.00 vardiyası işçileri programın ardından maden ocağına indiler.

Editör: TE Bilisim