Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda yer altında çalışan maden işçiler Elmas TV’ye ulaştırdıkları mektupla Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci’ye seslendiler.
İşte o mektup;
“Bazen bırakmasını bilmek lazım…
Siyaset dünyasında olduğu gibi, sivil toplum kuruluşlarında ve meslek örgütlerinde, tüm başarısızlıklarına rağmen görevi bırakmak istemeyen, koltuğu yeni bir isme bırakmak istemeyen yöneticilerle karşılaşıyoruz. Sanki koltuk babasından miras kalmış, onu bırakmak istemiyor, her şey onların elinde olsun diliyorlar.
Hepimizin bildiği gibi, Zonguldak madencilik sektöründe çalışmakta olan işçilerin örgütlendiği GMİS adlı bir sendika var. Son dönemde başkanlığını Ahmet Demirci yürütüyor. Yürütüyor ama çalışanlara, mesleğe kazandırdığı önemli bir şey yok. Göreve geldiği günden beri sendikayı iktidara peşkeş çekmiş, işçileri adeta iktidar politikalarına kurban etmiştir.
Zonguldak’ta maden işçilerinin çalışma şartları düzelmediği gibi, bilhassa özel sektörde çalışanların koşulları daha da zordur. Ne yasal ücretlerini tam olarak alabiliyorlar ne de izin haklarını kullanabiliyorlar. Ama ödedikleri sendika aidatları ile Ahmet Demirci ve avanesi, profesyonel sendikacılık yaptıkları iddiası ile krallar gibi yaşıyorlar. Bakım hala ne diyor: Hazırladığımız dosyaları belediye başkan adaylarına veriyoruz, onlarda Zonguldak’a gelen partilerinin genel başkanlarına ulaştırıyorlar. Sayın Ahmet Demirci, bu senin iktidar partisi AKP’ye ve değnekçi MHP’ye verdiğin kaçıncı dosya? Bu çabalar sonucu işçiler adına hangi kazanımları elde ettin? Boşuna yere TTK işçilerini ve iş arayan işsizleri oyalamaktan bıkmadın mı? Onların verilen dosyalardan usandığını herkes anladı ama bir tek sen anlamadın!
**
Ahmet Demirci tüm başarısızlığına ve beceriksizliğine rağmen, 22-23 Mart tarihlerinde yapılacak olan GMİS Genel Kurulu’nda tekrar aday olacağını açıkladı. Demek ki genel başkanlık kendisine çok ballı gelmiş olmalı. Halbuki kendisi ve ekibi taban delege seçimlerine katılmamıştır. Çünkü başta TTK emekçileri olmk üzere, her maden işçisi bunların gerçek yüzünü gördüğü için, bu seçimlere katılmaya cesaret edememişlerdir.
Yaşanan olaylar ve meydana gelen gelişmeler sonucu, Ahmet Demirci hala istenmediğini anlamamıştır. Tam da TTK ve MTA’da toplu iş sözleşmesi başlamışken, delege seçimlerinde bölgelerinde kazanan ve aday olan isimlerin önünü açmalıdır. Belki onlar Ahmet Demirci’nin yapamadıkların başarır ve tüm maden emekçilerinin olan haklarını kullanmasını sağlayabilirler. Belki bazı çağdaş hakları işçilere kazandırabilirler.
**
Seni geçenlerde Gazipaşa Caddesinde yalnız yürürken görmüşler. Etrafına dikkat etsene arkadaş; kimse yüzüne bakmıyor, selam bile vermiyor. İtibarın kalmamış mı ne!”

Editör: TE Bilisim