Zonguldak Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' nedeniyle Zonguldak Valiliği önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nazan Pulat, 8 Mart günü kadın sorunlarının yoğunlukla gündeme getirildiğini belirterek şunları söyledi;

"8 Mart 1857'de eşit işe, eşit ücret isteyen Amerikalı kadın işçilerin yaptıkları haklı eylem sırasında yanarak ölmeleri, kadın sorunlarının tartışılmasının başlangıcını teşkil etmiştir. 1910 yılında ise Alman kadın önder tarafından Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kabul edilmiştir. 1975'te Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda, Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlaması kararlaştırılmıştır. Toplumların gelişmesinde kadın emeğinin rolü ve katkısının vazgeçilmezliğinin bilinmesine karşın, kadının hala gerektiği değeri görmediğini biliyoruz. Ekonomik olarak kadın, daha fazla güç sarf ederek, daha fazla katkı sağladığı halde erkeklerle eşit işte, eşit bir ücretten yararlanılmaktadır. Eğitimde de eşitlik uygulaması görülmemektedir. Tüm teknolojik gelişmeler erkeklerin gücünü daha fazla artırırken, kadına bu yansımamaktadır. Kadın kendi hakkını savunacak hukuksal ve toplumsal destekten yoksun haldedir. Tecavüze uğrayan çocukları koruyamıyor, tecavüze uğradığında suçlu olarak hedef gösteriliyor. Bu nedenle biz kadınlara verdiği hatlarla yeni bir ufuk açan, Büyük Önder Atatürk'ü unutursak, hızla nasıl çağın gerisine düşeceğimizi fark edemezsek asla kadın sorunlarını çözemeyeceğimize inanmalıyız. Lütuf değil, haklarımızın tanınmasını istiyoruz."


Editör: TE Bilisim