Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Okulu Geleceğe Taşıyan Profesyonel Yöneticiler' konulu seminer düzenlendi.
Zonguldak Öğretmenevi'nde düzenlenen seminere Vali Ahmet Çınar, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı İl Milli Eğitim müdür Yardımcıları ve şube müdürleri, İlçe Milli Eğitim müdürleri, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Profesör Doktor Aytaç Açıkalın konuşmacı olarak katıldığı seminer din öğretimi genel müdür konuşması ile başladı.
Yılmaz konuşmasında okul müdürlerinin eğitim öğretim için çok önemli olduğunu belirtisi.

Daha sonra ise Profesör Doktor Aytaç Açıkalın konuşma yaptı. Profesör Doktor Aytaç Açıkal'ın konuşması öncesinde en yeni ve en eski okul müdürlerinin yanına alarak yanına davet etti ve katılımcılara birlikte selamladılar.
Profesör Doktor Aytaç Açıkalın konuşmasını Salonu dolaşarak gerçekleştirdi.
Kültüre sahip çıkma çağrısında bulunan Prof.Aytaç Açıkalın,"Şimdi Efendim Bana söylüyorlar kültürümüzü kaybediyoruz diye. Hayır efendim kaybetmeyin, çayı İnce beli bardakla içelim, ingilizler gibi içine süt katıp büyük bardakla içmeyelim mesela. Ayrıca okul merdiven basamaklarıNda ingilizce sözler yazılı. Kim anlıyor ki sanki. Türkçe atasözleri yazalım daha iyi olmazmı. Kendi kültürümüze sahip çıkalım ve okul müdürleri olarak buna öncülük etmelisiniz" dedi
Profesör Doktor Aytaç Açıkalın ayrıca okul müdürlerinin eğitim öğretim in başarısı için çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi.
Seminer sonunda katılımcılara plaket takdim edildi.

Editör: TE Bilisim