Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Nihat Çetin Çelik yaptığı açıklamada, düğün ve sünnet sezonunun en yoğun döneminin yaşandığı şu günlerde kredi kartıyla yapılan altın satışındaki taksit sayısının artırılmasını istediler.

Çelik yaptığı açıklamada, taksit sayısının yükseltilmesiyle ilgili düzenleme beklerken, BDDK'nın taksit sayısın 1'e düşürecek olmasıyla hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek şunları söyledi:

"Şu anda kredi kartı ile alışverişlerde taksit sayısı 4, ancak BDDK tarafından kredi kartına alışverişlerde taksit sayısının 4'den 1'e düşüreceğini öğrendik. Yani eğer böyle gidersek sektörü bitirmek için her şey yapılmış oluyor. Kesinlikle büyük bir handikaptır. Mesleğe karşı çok büyük bir olumsuzluk olacağını düşünüyorum.  Sevgililer Günü'nde Anneler Günü'nde vs. insanlar alışveriş yapabilmeli diye düşünüyoruz ve bu yönde karar alınırsa, yani taksit sayısı arttırılırsa iyi olur. Altını fiyatı arttı. Küçük altının fiyatı 400 lirayı buldu. Eğer bu olmazsa meslek biter"

BDDK'DAN RANDEVU TALEP ETTİK

Yurt genelindeki Kuyumcular dernek başkanları olarak BDDK ile görüşeceklerini ve randevu aldıklarını belirten Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Nihat Çetin Çelik, "Kuyumcular Derneği Başkanları olarak tüm Türkiye'de randevu talep ettik. Biz kendimizi ifade edeceğiz. Bunun bir mesleği bitirme politikası olduğunu söyleyeceğiz. Yani İnsanlar alışveriş yapması gerektiğini 6 taksitle herkesin istediği alışverişleri rahatlıkla yapabileceğini bunu izah edeceğiz. Kesinlikle 1 taksit olması Yani tek çekim olması mesleği tamamen bitirir" dedi.


AMERİKA PARASIYLA HERKESİ DÖVECEĞİNİ ZANNEDİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ekonomi ile mücadelesinde sonuna kadar desteklediklerini belirten Kuyumcular Derneği Başkanı Nihat Çetin Çelik, "Biz sonuna kadar destekliyoruz. Bir de BDDK'nın 1 taksit uygulaması ekonomiye darbe vurur. BDDK başkanı ile konuşup bu sorunu çözmeye çalışacağız. Tabii ki umut var. Amerika parasıyla döveceğini zannediyorsa çok yanılıyor. Kısa dönemde inişler çıkışlar olur. Bu ülke her zaman istikrarı hak etmiştir ve istikrarlı olmuştur. Gelecek çok daha güzel günler olacaktır" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim