Hayvanseverler sürücülere seslenerek, ‘sokak hayvanlarına zarar vermeyin, kazayla da çarptıysanız mutlaka ya veterinere getirin ya da sahibine haber verin’ diyerek çağrıda bulundular.
Aile bireylerinden ayırt etmediği kral isimli kedisine bir aracın çarpıp kaçtığını dört gün sonra eve sürünerek geldiğini belirten Fatma Karadağ; “Mahallemizde gezerken bir araç çarpıp kaçıyor. Kelimez can havliyle dört gün evi gelemedi. Dört gün sonra kedimiz eve sürünerek geldi. Veterinere getirdikten sonra bir arabanın çarptığını iç organlarının zarar gördüğünü söylediler. Ameliyatı yapıldı bir hafta on gün kadar veterinerde gözetim altında kaldı. Ben sürücü arkadaşlardan çok rica ediyorum çarptıkları hayvanları bırakıp kaçmasınlar. Mutlaka bir veterinere getirsinler. Mümkünse de sahiplerine haber versinler. Sadece evde bakılan hayvanlar için değil Sokak hayvanları için de geçerlidir” diye konuştu.

YARALI ŞAHİN TEDAVİ ALTINA ALINDI

Zonguldak-Ankara karayolunda Hayvansever vatandaşlar yol kenarında buldukları yaralı Şahin’i, Zonguldak Özel Veteriner Tıp Merkezine götürdüler. Yaralı Şahin’in ön sağlık kontrolünü yapan Veteriner Hekimi Önder Alkan, neden yaralandığını nereden yaralandığını çarpma, vurma, düşme, normal bir hastalık veya bir ateşli silahla ve yaralanma olduğuna bakmamız için önce rotken çekmemiz gerekiyor. Kanunlara göre yabani hayvanlar ile milli parklar müdürlüğü ilgileniyor. Tedavisi tamamlandıktan sonra Milli Parklar şube müdürlüğü ekiplerine haber verilerek yaralı şahin hayata tutunabilirse yeniden doğaya salınacak” dedi.

Editör: TE Bilisim