Mevcut başkan Hüseyin Memiş ile rakip aday Av.Erol Mekik'in aday olduğu genel kurulda Mevcut başkan ve yönetimi güven tazelemişti. Ancak Erol Mekik tarafından kongrede usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yargıya başvurulduğu öğrenildi.
Erol Mekik'in listesinde yönetim kurul üyesi adayı olan Bülent Ulubay yaptığı açıklamada, kongrede yapılan usulsüzlükler nedeniyle kongrenin iptali için Yargı yoluna başvurulduğunu belirterek şunları söyledi:

"26 Haziran'da yapılan Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubesinin Olağan genel kurulu akabinde Sayın yöneticiler açıklamalarda bulunmuşlar, (bunun neresinde usulsüzlük varmış, kanunsuzluk varmış) diye. Kongrede usulsüzlük bir kere kapıda başladı. Kapıda bazı arkadaşlarımızın içeri alınmaması, bazı yönetici arkadaşımızın içeri alınmaması ile başladı usulsüzlük. Demokratik bir kongre yapılacağını söyleyen arkadaşlarımız ne yazık ki kapıda usulsüzlüğe başladılar. Haziran listelerine imza atılacak yerde başladı usulsüzlük.

Orada bu olaylardan habersiz üye arkadaşlarımıza bazı zarflar verildi. Biz başkan adayı olan erkek arkadaşınıza bu durumu ilettik ve kendisi bu duruma tepki gösterdi ve bir süre bu zarflar arkadaşlarımıza verilmemeye başlandı.
Gündem maddeleri çok önemlidir kongrelerde ve bu gündemdeki seçimler maddesinde en büyük usulsüzlük yapıldı. Seçimlerin tarafsız ve oradan her iki gruptan seçilen birer tane ve 2 diğer arkadaşların gözetiminde yapılması gerekiyordu. Ayrıca kabin de yoktu orada. Ayrıca kongre girişinde insanlara oy kullanmak için kartlar dağıtıldı. Kongrede en az 150-200 mükerrer oy kullanıldı. Başkan adayımız Erol Mekik kongrenin usulsüz olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Biz bu kongrenin iptal olacağına inanıyoruz"

Editör: TE Bilisim