Zonguldak il Genel Meclisi’nin Aralık ayı 3. birleşimi yapıldı. 

Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan birleşim açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturma ait tutanak özetinin okunup oylaması ile başladı. Toplantıda ilgili daire müdürleride hazır bulundu. 

Kilimli ilçesinde uzun suren çalışmaların ardından hizmete açılması beklenen kapalı yüzme havuzu ile ilgili gündem maddesi görüşüldü. Havuzda operatör sıkıntısı olmasından dolayı hizmete açılmadığını söyleyen AK Partili meclis üyesi Ramazan Taşdemir, cüzi miktarda tüm halka açılacağını söyledi. 4 ay süre ile operatörün alınıp ücretinin İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanması oy birliği ile kabul edildi.
Öte yandan, gündemin son maddesinde ise muhtarların maaşlarının harcama kalemine aktarılması oy birliği ile kabul edildi.

Merkez ve bağlı ilçelerinde görev yapan muhtarların aylık 967.228,72 TL tutarındaki 15 Aralık 2018/14 Ocak 2019 dönemi için maaş ödemeleri, İçişleri Bakanlığı İller İdaresinden ödenek gönderilmesi gecikeceğinden, söz konusu ödenek geldiğinde İdaremiz bütçesine aktarılması koşulu ile İnsan Kaynakları Müdürlüğünün 44.67.35.01.3.1.00.5.1.3 İşçi Ücretleri bütçe tertibinden 967.228,72 TL tenzil edilerek, Merkez ve İlçe Köy-Mahalle Muhtar ücretleri harcama kalemlerine aktarılması hususunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 

Oturum bir sonraki gün ve saatin belirlenmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim