İl Genel Meclisi Aralık ayı Meclis toplantısının 2. oturumu İl Genel Meclisi toplantı salonunda Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleşti. Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanması ile başladı.

İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme hakkının verilmesinin 82. yıldönümünü kutlayarak sözü Meclis Katibi Filiz Ünal Sarsık'a verdi.

Sarsık yaptığı konuşmada; "Türk toplumunun gelişip yükselmesinde kadınlarımızın katkısı büyük olmuştur. Tarihimiz, büyük adamları ve nesilleri yetiştiren analarımızın örnekleriyle doludur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bütün dünya ülkelerinden önce 5 Aralık 1934 tarihinde bu hakkı Türk kadınına tanımıştır. Türk kadınlarımıza Seçme ve Seçilme Hakkının verildiği bu anlamlı günde kadın haklarının her geçen gün iyileştirmesi ve kadınlarımızın toplumsal hayatın her alanında yerlerini almasını temenni ediyor, bu özel günlerini kutluyorum" dedi.

Ardından gündem maddesinin okunmasına geçildi.

Gündem maddesinde yer alan, 2017 Mali Yılı, Milli Eğitim Hizmetleri Bütçesinde yer alan 35 bin TL ödeneğin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Gayrimenkul Sermaye Üretim Giderleri harcama kaleminden tenzil edilerek, Kilimli İlçesindeki okulların boya giderlerinde kullanılmak üzere Kilimli İlçe Özel İdaresine 20 bin TL, Alaplı İlçesindeki okulların elektrik tesisatları ve ısınma sistemlerindeki arızaların v.b bakım ve onarımlarında kullanılmak üzere, Alaplı İlçe Özel İdaresine 15 bin TL aktarılması hususu okundu.

Gündem maddesi okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Fikret Zaman, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutladığını söyledi.

Toplantı bir sonraki birleşimin gün ve saatinin birlenmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim