Toplu konut idaresi (TOKİ) tarafından yollarının bir kısmı kapatılan üzülmez Kemerbaca hattına çalışan dolmuş şöförleri yoğun kar yağışı nedeniyle adeta buz pateni yaparak canlarını tehlikeye atıyorlar. Vatandaşların ve kendi canlarini tehlikeye atmak istemeyen dolmuş şoförleri, eski güzergahları olan Gelikapı güzergahını kullanmak istiyorlar.

Üzülmez hattına çalışan dolmuş şöförlerinden Muhammet Olgunsoy, Üzülmezdi 20 santim kar olduğunu mağdur olduklarını yetkililerin çözüm bulmasını istediklerini belirterek şunları söyledi;


“TOKİ yetkilileri yol vermiyor. Araçlar karda yağmur da karda, yağmur da tehlikeli olan kop fabrikası güzel görünü kullanmamızı istiyorlar. Kop fabrikası yolu Yokuş aşağı ve kar olduğu için araçlarımız kayıyor bir inemiyor. Şehir merkezinde oturanların canı Can’da bizim canımız can değil mi? Az önce araçlar kaya kaya indi. Belediye şu ana kadar herhangi bir çalışma yapmamıştır. Yetkililer nerede neden gelip yolumuza bakmıyorlar. Biz yetkilerden eski güzergahımız olan Gelik kapı yolunu kullanmak istiyoruz. 20 santim karda kayarak yokuş aşağı iniyoruz. İnsanların canından daha mı kıymetli TOKİ’nin bize vermedi yok. Biz yetkililerden deniz istemiyoruz yol istiyoruz. İnsanların can ve mal güvenliğini koruyacak bir karar istiyoruz. Günde 36 sefer yapılıyor bu mahalleye ve Şu anda sefer yapamadık insanlar mahallede mağdur biz çarşıda mahsur kaldık çıkamıyoruz.Olası bir can kaybının hesabını kim verecek? Kelle koltukta gidip geliyoruz. Benim yüz yüz engelli solunum cihazına bağlı kızım var. Dün akşam ambulans çağırdık gelemedi. Gelip kapı açık olsaydı ambulans gelecekti. Çarşı merkezde fazla kar yok ama üzülmezdi 20 santim kar var. Yetkililerden çözüm bekliyoruz.”

Editör: TE Bilisim