Zonguldak Belediye Meclisi Kasım ayı birleşiminde gündemin 8'inci maddesinde katlı otopark konusunun ücretleri meclis üyelerinin onayına sunularak oy birliğinden geçti.

Katlı Otopark ücretleri şöyle;

a) 0 - 30 dakika arası park ücretsizdir.
b) 0 - 60 dakika arası park ücreti 2,5 TL.
c) 0 - 2 saate kadar park ücreti 5 TL.
d) 0 - 3 saate kadar park ücreti 6 TL.
e) Günlük park ücreti 10 TL.
f) 1 Aylık abonman ücreti 210 TL.
g) Abonmanlar tarifenin uygulandığı yıl esas alınarak yapılır.
Katlı ve kapalı otopark ücretine KDV dahildir.
Belediyemiz meclis üyeleri görevleri süresince kendilerine ait bir araç için katlı otoparktan ücretsiz olarak faydalanırlar.
Katlı otoparkın geneli üzerinde toplamda engelli araçlar için 14 araçlık yer işaretlenip düzenlenerek tahsis edilecektir. Düzenlenen bu 14 araçlık yerlerin tamamının dolması halinde diğer park yerlerine engelli vatandaşlar tarafından araç parkı yapılabilecektir. Ayrılmış olan ya da diğer park yerlerinde park hizmetlerinde engelli araçlarından ücret alınmayacaktır. Engelli araç sahipleri araçlarının engelli aracı olduğunun anlaşılması amacıyla araçlarına ait ruhsatlarını, görevliye ibraz etmek zorundadır. Aksi halde mevcut tarife üzerinden ücretlendirilecektir.
Gaziler yetkili mercilerden durumlarını belgelendirmek şartıyla almış oldukları belgeleri ve üzerine kayıtlı araca ait ruhsatlarını katlı otopark görevlisine ibraz etmek suretiyle kendilerine ait 1 adet araç için kayıtlı otoparktan ücretsiz olarak faydalanacaklardır.

Şehit ailesinin birince dereceden yakınları arasından sadece bir kişi, yetkili mercilerden durumunu belgelendirmek şartıyla almış olduğu belgeleri ve üzerine kayıtlı araca ait ruhsat fotokopisini katlı otopark görevlisine ibraz etmek suretiyle kendisine ait 1 adet araç için katlı otoparktan ücretsiz faydalanacaktır.
Bu tarife 01.12.2019 tarihi itibari ile yürürlüğe girecektir.

Editör: TE Bilisim