DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, GMİS Genel Başkan yardımcısı İsa Mutlu'yu makamında ziyaret etti.

"TÜRKİYE MAKUS TARİHİNİ MUTLAKA YENECEKTİR"

Aksakal ziyarete ilişkin şunları söyledi; "DSP'nin bölgesel olarak başlattığı üçüncü bölge toplantısını asli memleketimiz olarak saydığımız Zonguldak'ta yapalım istedik. Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Toplum parlementere ve siyasete baktığı zaman elini uzatıp güvenip tutabileceği bir parti arayışındadır. Demokratik Sol parti, geçmişte devleti yönetmiş ve hakikaten Laiki ile yönetmiştir. DSP, milli onurumuzu, ulusal birliğimizi ve bütünlüğümüzü sürekli gözeterek dünya devletleri arasında başımızı öne eğdirmeden görev yapmış bir siyaset adamının, Bülent Ecevit'in kurduğu ve yaşattığı bir partidir. Bizlerde onun mirasını onun ideolojisini hayata geçirmek için elimizden gelen her türlü gayreti bütün baskılara ve karartmalara rağmen bütün engellemelere rağmen milliyetçi ruhla vatansever ruhla ve emeğin bize kattığı bir güç ile yürütmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte seçimlerde mutlaka DSP yeniden Türkiye'nin kaderini ilk koyması zorunluluğu vardır. Israrla ve inatla söylüyoruz ki bu parlemento tek merkez tarafından kurgulanmış ve yürütülmekte olan bir parlamentodur. Tek amaçları vardır. Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada yeni bir devlet yaratılması planına hizmet edecek kadrolar iş başına getirilmiştir. Türkiye makus tarihini mutlaka yenecektir. Bizim sendikacı kardeşlerimizden isteğimiz şudur; Devletimize sahip çıkmalıyız. Eğer bizler kararlı şekilde karşı duramasak yarın hiç arzulamadığımız güçler bütün bu yapıları ele geçirir. Kendi vatanımızda yarın köle muamelesi görür duruma geliriz. Gittiğimiz yerlerde öncelikle felsefenin siyasi kültürü gereği devleti ziyaret etmek isteriz, orada bulunan Vali'yi ziyaret etmek isteriz, halkı ziyaret etmek isteriz. Yeni Valimizden randevu istedik ancak bir anda Ankara işi çıktı, görüşemedik. Demokratik Sol Parti bu işleri ile aldığında Valiler ve Kaymakamlar devletin Kaymakamı ve Valisi olmaya geri dönecektir." dedi.

"İŞÇİ ALINMASINDAN YANAYIZ"

GMİS Genel Başkan yardımcısı İsa Mutlu'da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi; "Teşkilatımız adına, Genel Maden İşleri Sendikası adına ziyaretinizden ötürü teşekkür ediyorum. Bizim için Demokratik Sol Parti Türkiye'de işçiye verdiği değerle özdeşleşmiş bir partidir. Genel Başkanımız Merhum Bülent Ecevit'i, Zonguldak'ta ikinci evi değil birinci evi olarak görüyoruz. Kendilerini burada yâd etmekten de gurur duyuyoruz. Zonguldak'ımıza çok hizmetleri dokunmuş, özellikle Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun yaşatılması ve milli kaynaklarımızın yer yüzüne çıkarılarak ülke ekonomisine kazandırılmasında çok emekleri olmuştur.

Zonguldak'ta en büyük sivil toplum kuruluşu Genel Maden İşleri Sendikası olarak her zaman önceliğimiz devletimizin ve milletimizin bekasını önde tutmaktır. Türkiye Taşkömürü Kurumu ve Zonguldak merhum Bülent Ecevit'in yönetimden düşmesinin ardından çok kan kaybetmiştir. O günlerde olduğu gibi yine bugün de çok üreterek ülke ekonomisine katkıda bulunabilen bir Zonguldak ile karşınızda olabilmeyi çok isterdik. Ama maalesef geldiğimiz noktada işçi sayıları çok aşağı düşmüştür. Özellikle Sayın Bülent Ecevit'in son dönemde almış olduğu 4 bin 500 maden işçisi bu kuruma çok şeyler kazandırmıştır. Ülke sanayisinin belkemiği bizim yeraltı kaynaklarımızdır. Türkiye Taşkömürü Kurumu'na işçi alınması gerektiğini her gün anlatıyoruz ve anlatmaya devam edeceğiz." dedi.

Editör: TE Bilisim