Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, işçilerin karantina sürelerinin devam ettiğini söyledi.
Geçtiğimiz günlerde TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü'nde çalışan bir maden işçisinin test sonucunun pozitif çıkması üzerine temaslı olduğu işçiler karantina altına alınmışlardı. İşçilerden 3 kişinin test sonucu pozitif çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, işçilerin tedavileri ile birlikte karantina sürelerinin devam ettiğini söyledi. Mutlu, müesseselerde bilgilendirme ve uyarılar ile birlikte alınan tedbirlerinde aralıksız sürdüğünü belirtti. 
Mutlu; "Maalesef beklenen seviyeden düşerek değil, aksine hızını az bir getirme olsada beklenen seviyede olmayarak devam ediyor süreç. Bundan muhakkak Türkiye Taşkömürü Kurumu olarak çalışanlarımız da etkileniyor. Aynı zamanda MTA Üyelerimiz ve özel sektördeki üyelerimiz de ister istemez bundan etkileniyorlar, ama bir gerçek var; bunla yaşamaya alışacağız. Bu hayatımızın en azından aşısı bulunana kadar çözüm üretilene kadar bir parçamız olacak.Burada yetkililerin önermiş olduğu tavsiyeleri ve önerileri uygulayarak hayatımızı devam ettirmeye çalışacağız.

“BU SÜRECİ HASSASİYET GÖSTEREREK ATLATACAĞIZ"

Üzülmez Müessesemizde üç arkadaşımız da COVID-19 hastalığı tespit edildi. Bundan önce de değişik müesseselerimizde Armutçuk'ta, Karadon'da bir takım arkadaşımız da bu Pandemi sürecinde bu hastalık tespit edilmişti. Bunların karantina süreleri bitti ve onlara yakın olan çalışanların da karantina süreci bitti. Şu anda Üzülmezdeki arkadaşlarımızın da süreçleri devam ediyor. Biz iş yerinde çalışan arkadaşlarımız da sendika olarak, işveren olarak, gerekli uyarıları yaparak, gerekli önlemleri, hassasiyeti göstererek devam ediyoruz. Temenni ediyoruz ki bundan sonra bu vakaların devamı gelmesin. Ben öncelikle hastalığı geçiren arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu anda karantina sürecini yaşayan arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah bir an önce arkadaşlarımız sağlıklarına kavuşarak çalışma hayatlarına, üretmeye devam edecekler. Bizler bu zor süreçte ülkemiz için üretmenin mutluluğunu yaşayacağız, üretmeye devam edeceğiz. Üretmek zorundayız, çünkü ülkemiz bir şekilde ayakları üzerinde durmak zorunda. Dünyayı saran bir süreç içindeyiz, biz de bu süreç içinde üretmeden bu hastalığı yenmek gibi bir şansımız yok.Önemli olan, sağlıklı şekilde kurallara uyarak önerilen uyarılara uyarak, dikkate alarak, hassasiyet göstererek bu süreci hep beraber sonuçlandırmak. Bunun için 
elimizden geleni yapacağız." dedi.

ÜRETİM DEVAM EDECEK Mİ?

Üretiminin devam edip etmeyeceği yönünde soruyu yanıtlayan Mutlu; "Yaşadığımız sürede göre üç beş kişinin bu hastalığa yakalanmış olması beklenen seviyede. Zaten biz bunu minimum seviyede tutarak, çoğalmasını engelleyerek, kurallara uyarak, maskemizi takarak işyerlerine konulan dezenfektanları kullanarak süreci takip edersek, süreci hassasiyetle devam ettirirsek bunu aşarız. Şu anda iş yerlerimiz de üretimin durdurulması söz konusu değil, söz konusu da olmayacaktır. Yeterki kurallara dikkat edelim, yeterki biz hassas olalım. Ama tabii ki neticede bir toplumda yaşıyoruz, burada 8 bin, 9 bin tane emekçi çalışıyor." dedi.

Editör: TE Bilisim